Menu
 

Kažokzvēru audzētavas "Gauja AB" apgrozījums pērn nav būtiski mainījies

  • Autors:  LETA
Kažokzvēru audzētavas "Gauja AB" apgrozījums pērn nav būtiski mainījies Foto - arhīvs

Kažokzvēru audzētavas "Gauja AB" apgrozījums pērn nav būtiski mainījies salīdzinājumā ar gadu iepriekš, aģentūrai LETA teica kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veckaktiņš.

Veckaktiņš norādīja, ka uzņēmuma kopējais apgrozījums aizvadītajā gadā varbūt varētu būt bijis līdzvērtīgs iepriekšējam gadam vai nedaudz mazāks nekā 2017.gadā saistībā ar kažokzvēru barības sadārdzināšanos. Precīzi "Gauja AB" apgrozījuma dati tikšot apkopoti vēlāk.

Vienlaikus viņš teica, ka pērn uzņēmums saražojis vairāk produkcijas nekā gadu iepriekš, lai gan uzņēmumā zvēru skaits saglabājies iepriekšējā gada līmenī.

Veckaktiņš pieļāva, ka 2018.gadu līdzīgi kā gadu iepriekš "Gauja AB" varētu būt noslēgusi ar zaudējumiem saistībā ar ieilgušo krīzi zvēraudzēšanas nozarē - kažokādu pārprodukciju un ilgstoši ir zemajām kažokādu cenām pasaulē.

Viņš teica, ka pērn uzņēmuma attīstībā netika investēti līdzekļi, jo nesenā pagātnē jau veiktas būtiskas investīcijas labturībā un jaunās fermās.

Veckaktiņš arī atgādināja, ka visas Latvijas ūdeļu audzētavas, tostarp "Gauja AB", ir izgājušas visus starptautiski izstrādātās dzīvnieku labturības programmas "WelFur" posmus, kas ir priekšnosacījums tam, lai Latvijas zvēraudzētavu produkcija spētu ilgtermiņā konkurēt globālajā tirgū.

Viņš pauda cerību, ka 2019.gadu "Gauja AB" varētu noslēgt "pa nullēm", jo saražos vairāk ādu. Precīzāk šā gada rezultātus esot grūti prognozēt, jo tie ir atkarīgi arī no uzņēmuma sekmēm kažokādu izsolēs.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka "Gauja AB" 2017.gadā strādāja ar 897 067 eiro apgrozījumu un 215 279 eiro zaudējumiem.

Kažokādu ražotājs "Gauja AB" reģistrēts 1996.gadā, un tā apmaksātais pamatkapitāls ir 700 000 eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma lielākā īpašniece ir Svetlana Druva, kurai pieder 52% "Gaujas AB" kapitāldaļu, savukārt pa 24% kompānijas kapitāldaļu pieder Tamārai Klimenko un Agrim Nagliņam.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.