Menu
 

"Putnu fabrika "Ķekava"" pērn ekspluatācijā nodevusi sešas jaunas putnu kūtis un 11 renovējusi

  • Autors:  LETA
"Putnu fabrika "Ķekava"" pērn ekspluatācijā nodevusi sešas jaunas putnu kūtis un 11 renovējusi Foto: www.facebook.com/kekavaLV

Putnu gaļas ražotāja "Putnu fabrika "Ķekava"" pērn ekspluatācijā nodevusi sešas jaunas putnu kūtis un renovējusi 11 esošās putnu kūtis, aģentūrai LETA pastāstīja kompānijas valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs.

Viņš teica, ka pērn kompānija turpināja investēt produkcijas kvalitātes paaugstināšanas pasākumos jeb biodrošībā un ražošanas infrastruktūrā. "Pēdējo divu gadu laikā investīcijas sasniegušas 4,2 miljonus eiro. 2018. gadā ekspluatācijā nodotas sešas jaunas putnu kūtis, un, lai nodrošinātu augstus biodrošības standartus, renovācija veikta 11 esošajās putnu kūtīs," sacīja Pranckevičs.

Kompānijas valdes priekšsēdētājs arī atzina, ka uzņēmumam 2018. gads ir bijis straujas izaugsmes gads. Galvenais darbības fokuss bija produktu ar augstu pievienoto vērtību ražošana, attīstot ražošanas modeli, kas ļauj audzēt putnus bez nepieciešamības izmantot antibiotikas. Otrs svarīgs attīstības virziens iepriekšējā gadā bija eksports, ar mērķi ražot un izplatīt produkciju ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs. "Produkciju ar marķējumu "Audzēts bez antibiotikām" pārdodam ne tikai Latvijā, bet eksportējam arī uz Lietuvu (kopš 2017. gada nogales) un Igauniju (kopš 2018. gada pavasara)," atzīmēja "Putnu fabrikas "Ķekava"" valdes priekšsēdētājs.

Viņš atgādināja, ka 2018. gadā kompānija paplašināja produkcijas realizāciju Zviedrijas tirgū, kur, pateicoties vairāk nekā desmit gadu veiksmīgai darbībai HoReCa segmentā, kompānijas produkcija kļuva pieejama arī mazumtirdzniecībā ar šim tirgum radītu zīmolu "Grannfågel". Patlaban "Putnu fabrika "Ķekava"" nodrošina vairāk nekā 5% no kopējā putnu gaļas importa Zviedrijā.

"Finansiāli uzņēmumam "Putnu fabrikai "Ķekava"" 2018. gads bijis viens no veiksmīgākajiem gadiem, izaugsme turpinās, un strādājam, lai nostiprinātu vadošās pozīcijas Baltijas tirgū. 2017./2018. finanšu gadā par 7,2 miljoniem eiro – 11,6% – audzis uzņēmuma apgrozījums, sasniedzot 69,3 miljonus eiro," norādīja "Putnu fabrikas "Ķekava"" valdes priekšsēdētājs.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Putnu fabrikas "Ķekava"" apgrozījums, pēc auditētajiem datiem, pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017. gada 1. jūlija līdz 2018. gada 30. jūnijam, bija 69,3 miljoni eiro, kas ir par 11,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa bija 2,1 miljons eiro pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Putnu fabrika "Ķekava" dibināta 1991. gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. "Putnu fabrikas "Ķekava" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kurā ietilpst arī "Lielzeltiņi", "Brioleks", "Cerova" un "PFK Trader".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.