Menu
 

Stopiņu novadā uzsāk projekta "Dreilinga mājas" 16 dzīvojamo namu būvniecību

  • Autors:  LETA
Stopiņu novadā uzsāk projekta "Dreilinga mājas" 16 dzīvojamo namu būvniecību Vizualizācija: www.bonava.lv

Nekustamo īpašumu attīstītājs "Bonava Latvija" pie Rīgas robežas, Stopiņu novadā, sācis realizēt jaunu dzīvojamo ēku projektu "Dreilinga mājas", aģentūru LETA informēja "Bonava Latvija".

Šajā projektā, kurā paredzēta būvniecība vairākās kārtās un kurā kopumā attīstītājs investēs 40 miljonus eiro, paredzēti 16 daudzdzīvokļu dzīvojamie nami. Pirmās kārtas jeb pirmās mājas būvniecības darbus plānots pabeigt 2019. gada nogalē.

Jauno dzīvojamo namu kvartāls atradīsies Dreiliņos, teritorijā starp Lubānas un Biķernieku ielas apļveida krustojumiem (paralēli Juglas ielai). Projekta pirmajā mājā tiks izbūvēti 58 dzīvokļi, savukārt, noslēdzoties pēdējam būvniecības posmam 2023. gadā, dzīvojamajā kvartālā ar pilnībā labiekārtotu apkārtējo vidi mājvieta 700 dzīvokļos būs vairāk nekā 2000 cilvēkiem.

"Dreiliņi ir perspektīva Rīgas apkaime, kas attīstās, turklāt šajā projektā pilnībā īstenosies cilvēku vēlme dzīvot zaļā vidē, vienlaikus esot vien pārdesmit minūšu brauciena attālumā līdz Rīgas centram," sacīja "Bonava Latvija" attīstības projektu vadītājs Mārtiņš Vonda.

Saskaņā ar būvniecības darbu projektu pirmie tiks veikti zemes darbi – sagatavota būvbedre, kam sekos ēkas pamatu un tās karkasa izbūve, apkārtējās teritorijas tīklu izbūve, jaunceltnes iekšējo tīklu izbūve. Pēc jumta un logu izbūves sāksies arī telpu iekšējā apdare. Darbus "Dreilinga mājas" projekta būvobjektā vienlaikus uz vietas veiks vismaz 30 cilvēku liela būvnieku brigāde. Darbu tehniskais pārrāvums jeb būvniecības darbu apturēšana iespējama aukstākajās ziemas dienās, kad gaisa temperatūra nokritīsies līdz mīnus pieciem grādiem.



"Dreilinga māju" būvatļaujas saņemšana aizņēma 77 dienas, un tā ir iegājusi Latvijas būvniecības nozares vēsturē kā pirmais gadījums, kad būvprojekta iesniegšana, viss saskaņošanas process un visbeidzot būvatļaujas izsniegšana un atzīme par būvdarbu nosacījumu izpildi ir notikusi elektroniskajā vidē.

Jauno projektu "Dreilinga mājas" veidos 16 piecstāvu daudzdzīvokļu nami, kuros izbūvēti divu līdz četru istabu dzīvokļi ar balkoniem un dārziņiem pirmā stāva iedzīvotājiem. Katram dzīvoklim būs pieejama individuāla noliktavas telpa. Kopš pagājušā gada oktobra ir atvērta dzīvokļu pārdošana projekta pirmajā mājā, un pašlaik no 58 dzīvokļiem ir pārdota jau vairāk nekā puse jeb 33 dzīvokļi.

"Bonava Latvija" projekts Dreiliņos paredz pilnībā labiekārtotu apkārtējo vidi – plašu zaļo zonējumu, atpūtas vietas un drošus bērnu laukumus, kas savstarpēji būs savienoti ar gājēju celiņu tīklu. Iedzīvotājiem būs papildus pieejama labiekārtota promenāde gar upīti, kas vijas gar teritorijas austrumu robežu un ieplūst lielajā dīķī ziemeļaustrumos.

"Bonava Latvija" kopumā 2019. gadā būvniecības stadijā būs 705 dzīvokļi septiņos projektos, no kuriem līdz gada nogalei plānots pabeigt 475 dzīvokļu būvniecību.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka 2017. gadā "Bonava Latvija" pārdeva 131 mājokli, kas veido 11% no visu Rīgā pārdoto dzīvokļu apmēra. 2016. gadā "Bonava Latvija" reģistrēja un pārdeva 28 dzīvokļus.

"Bonava" ir nekustamo īpašumu attīstītājs Ziemeļeiropā, kas ir izaudzis no uzņēmuma "NCC". Pašlaik uzņēmumā "Bonava" strādā 2000 darbinieku, un tas darbojas Zviedrijā, Vācijā, Somijā, Dānijā, Norvēģijā, Krievijā (Sanktpēterburgā), Igaunijā un Latvijā, 2017. gadā sasniedzot pārdošanas rezultātus 14,5 miljardu Zviedrijas kronu (1,44 miljardi eiro) apmērā. "Bonava" akcijas kotē "Nasdaq" biržā Stokholmā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.