Menu
 

"Putnu fabrika "Ķekava"": Pērn vistas gaļas patēriņš Latvijā un pasaulē turpināja pieaugt

  • Autors:  LETA
"Putnu fabrika "Ķekava"": Pērn vistas gaļas patēriņš Latvijā un pasaulē turpināja pieaugt Foto - publicitātes

Pērn vistas gaļas patēriņš Latvijā un pasaulē turpināja pieaugt, pastāstīja putnu gaļas ražotāja "Putnu fabrika "Ķekava"" valdes priekšsēdētājs Andrjus Pranckevičs. Viņš paskaidroja, ka vistas gaļas patēriņš Latvijā un pasaulē pieaug, pateicoties tās īpašībām - veselīgumam un ātrai, ērtai tās pagatavošanai.

"Pircēju pieprasījums pēc paaugstinātas kvalitātes gaļas un prasības pret kvalitāti pārtikas ražošanas nozarē kopumā pieaug. Pircēju prasības diktē noteikumus, un progresīvākie ražotāji kvalitātes paaugstināšanai pievērš pastiprinātu uzmanību," sacīja Pranckevičs.

Pēc viņa teiktā, pērn arī laikapstākļi bija labvēlīgi un veicināja gaļas produkcijas noietu. Pateicoties garajai un siltajai vasarai, grila produktu pārdošanas rādītāji gada siltajā sezonā pieauga par 10% salīdzinājumā ar 2017.gadu.

Pranckevičs teica, ka viens no nozares lielākajiem nākotnes izaicinājumiem ir lētas, grūti izsekojamas kvalitātes gaļas imports no citām valstīm, piemēram, Polijas. "Zemā cena raisa bažas, vai gaļa atbilst augstākās kvalitātes standartiem. Risinājums šai situācijai ir gudrs, izglītots patērētājs, kas pievērš uzmanību gaļas kvalitātei un arī tās izcelsmes valstij. Jo zinošāks būs pircējs un augstākus mērķus izvirzīs sev ražotāji, jo augstākas kvalitātes putnu gaļa būs atrodama veikalu plauktos," sacīja "Putnu fabrika "Ķekava" vadītājs.

Viņš atzīmēja, ka saskaņā ar prognozēm pieprasījums pēc paaugstinātas kvalitātes gaļas Latvijā un pasaulē turpinās augt. Tāpēc "Putnu fabrika "Ķekava"" turpinās investēt biodrošības pasākumos un strādās arī pie ražošanas kapacitātes palielināšanas.

Komentējot tendences nozarē, viņš atgādināja, ka Pasaules Veselības organizācija ir aktualizējusi arī antibiotiku rezistences problēmu jeb strauji pieaugošo noturību pret antibiotikām. Šis jautājums jau valstiskā līmenī gūst aizvien lielāku ievērību arī Latvijā - Veselības ministrija un Zemkopības ministrija sadarbojas pie antibiotiku patēriņa ierobežošanas Latvijā projektā "Viena veselība". Pranckevičs prognozēja, ka pieprasījums pēc tādiem pārtikas produktiem, kuru ražošanā nav izmantotas antibiotikas, turpinās augt arī nākotnē.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Putnu fabrika "Ķekava"" apgrozījums, pēc auditētajiem datiem, pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam, bija 69,3 miljoni eiro, kas ir par 11,6% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa bija 2,1 miljons eiro pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Putnu fabrika "Ķekava" dibināta 1991.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 18 928 084 eiro. "Putnu fabrikas "Ķekava" akciju kontrolpakete pieder Lietuvas holdingam "Linas Agro Group", kurā ietilpst arī "Lielzeltiņi", "Brioleks", "Cerova" un "PFK Trader".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.