Menu
 

Izsludināts konkurss uz lidostas "Rīga" padomes locekļa amatu

  • Autors:  LETA
Izsludināts konkurss uz lidostas "Rīga" padomes locekļa amatu Foto: www.facebook.com/riga.airport

Satiksmes ministrija (SM) izsludinājusi konkursu uz vakanto AS "Starptautiskās lidostas "Rīga"" padomes locekļa amatu, liecina paziņojums SM mājaslapā.

SM pārstāve Iveta Kancēna aģentūrai LETA pastāstīja, ka pirmdien uz sēdi sanāca komisija, kas apstiprināja konkursa nolikumu un sludinājuma tekstu, kas ir otrdien publicēta ministrijas mājaslapā. Paziņojumā teikts, ka pieteikumus var iesniegt līdz 7. februārim un atlase notiks divās kārtās.

Pretendentiem jābūt augstākajai vai otrā līmeņa profesionālajai augstākajai izglītībai finansēs, ekonomikā, vadībzinībās, tiesību zinātnē, inženierzinātnē vai citā pielīdzināmā jomā. Tāpat prasīta vismaz triju gadu profesionālā darba pieredze vidējas vai lielas kapitālsabiedrības valdes vai padomes locekļa amatā vēlams biržā kotētā vai starptautiskā uzņēmumā vai vismaz triju gadu pieredze vadošā amatā institūcijā, kas atbildīga par politikas veidošanu, vai vismaz 10 gadu starptautiski atzīta pētniecības vai konsultāciju pieredze ar uzņēmuma darbību saistītā jomā vadošā akadēmiskā personāla amatā.

Amata kandidātam jābūt izpratnei par valsts kapitālsabiedrību darbību un to regulējošajiem normatīviem aktiem, kā arī to finanšu vadības un iekšējā audita jautājumiem. Tāpat prasīta izpratne par jautājumiem, kas saistīti ar gaisa kuģu apkalpošanu, aviācijas pasažieru un kravu pārvadājumiem, kā arī nekustamo īpašumu pārvaldīšanā.

Pretendentam jābūt stratēģiskās plānošanas prasmei, spējai veidot pozitīvas attiecības, vadīt un strādāt komandā, lai sekmētu kapitālsabiedrības mērķu sasniegšanu, kā arī spējai pārraudzīt kapitālsabiedrības darbību, formulēt viedokli, pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību. Turklāt padomes loceklim prasīta nevainojama reputācija.

Sludinājumā norādīts, ka pretendents, pildot citus amatus, nav pakļauts lidostas "Rīga" kapitāla daļu turētāja norādījumiem un pēdējo triju gadu laikā nav bijis valdes loceklis vai sabiedrības kontrolieris lidostā "Rīga". Turklāt neatkarīgā padomes locekļa amatu nav atļauts savienot ar citu amatu lidostā "Rīga". Prasīts, lai pretendents pēdējo triju gadu laikā nav bijis ārējais revidents, kā arī dalībnieks, valdes loceklis vai darbinieks kapitālsabiedrībā, kas veic ārējā revidenta funkcijas lidostā "Rīga".

Kandidātam, piesakoties amatam, jāiesniedz pieteikuma vēstule un apliecinājums, ka nav bijis sodīts par tīšu noziedzīgu nodarījumu neatkarīgi no sodāmības dzēšanas vai noņemšanas, nav atņemtas tiesības veikt noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai citu profesionālo darbību, kā arī nav atzīts par maksātnespējīgu parādnieku.

Pretendentam arī jāiesniedz dzīvesgaitas un darba pieredzes apraksts, kurā iekļauts arī pašvērtējums par valodu zināšanām un norādīts vadītā kolektīva darbinieku skaits, izglītības apliecinošu dokumentu kopijas un, ja ir, svešvalodu prasmes apliecinošu dokumentu kopijas, bet pretendentiem, kuriem latviešu valoda nav dzimtā, arī valsts valodas prasmes apliecinošu dokumentu kopija.

Kandidātiem, kuri tiks virzīti otrajai vērtēšanas kārtai, nominācijas komisija lūgs septiņu kalendāro dienu laikā iesniegt redzējumu par lidostas "Rīga" darbību un attīstības perspektīvām, sniedzot ieskatu sabiedrības svarīgākajās prioritātēs un priekšlikumus to īstenošanai.

Jau ziņots, ka "Starptautiskās lidostas "Rīga"" padomes priekšsēdētājs pašreiz ir Juris Kanels un padomē darbojās arī Laila Odiņa. Iepriekš padomē darbojās arī pašreizējais satiksmes ministra kandidāts Tālis Linkaits (JKP), kurš amatu atstāja oktobrī pēc ievēlēšanas Saeimā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.