Menu
 

"Balticovo" plāno ieguldīt 700 000 eiro olu pārstrādes un olu produktu fasēšanas iekārtās

  • Autors:  LETA
"Balticovo" plāno ieguldīt 700 000 eiro olu pārstrādes un olu produktu fasēšanas iekārtās Foto: www.facebook.com/balticovo

Olu un olu produktu ražošanas uzņēmums "Balticovo" plāno ieguldīt 700 000 eiro olu pārstrādes un olu produktu fasēšanas iekārtās, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Iepirkumam pievienotajā tehniskajā specifikācijā teikts, ka "Balticovo" plāno uzstādīt automatizētu olu pārstrādes produktu pildīšanas līniju ar kartona iepakojumu formēšanu un integrētu, ar HEPA filtriem aprīkotu kameru, kas nodrošina gaisa attīrīšanu un maksimāli iespējamo piesārņojuma redukciju pildīšanas zonā.

Tā ir iekārta kartona iepakojumu pildīšanai 250 mililitru, 500 mililitru un 1000 mililitru tilpumā ar standarta šķērsgriezumu 70x70 milimetri un ar maksimālo mehānisko ātrumu līdz 3000 kārbām stundā. Šāda iekārta ir piemērota piena, svaiga pasterizēta piena, dzeramā jogurta, svaiga krējuma, svaigu augļu sulu, šķidru olu un citu līdzīgu šķidru pārtikas produktu pildīšanai.

Investīciju projektu plānots īstenot līdz 2019. gada 31. decembrim, piesaistot finansējumu Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" apakšpasākumā "Atbalsts ieguldījumiem pārstrādē".

Kompānijas izsludinātajā iepirkumu konkursā par iekārtas piegādi pretendenti pieteikumus var iesniegt "Balticovo" Administratīvajā ēkā Iecavas novadā līdz šā gada 5. marta plkst. 16.30.

LETA jau ziņoja, ka "Balticovo" apgrozījums 2017. gadā bija 52,343 miljoni eiro, kas ir par 17,3% vairāk nekā 2016. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 10,862 miljoni eiro, kas ir četras reizes lielāka nekā 2016. gadā.

AS "Balticovo" ir dibinātas 1992. gadā, un tā pamatkapitāls ir 4 407 781 eiro. "Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju. AS "Balticovo" ir lielākais olu un olu produktu ražotājs Ziemeļeiropā. Uzņēmums Latvijas tirgū realizē aptuveni vienu trešdaļu no saražotās produkcijas, bet pārējo saražoto produkciju tas eksportē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.