Menu
 

Vējonis sveic "Zaļā sertifikāta" ieguvējus, tostarp divas Pierīgas tūrisma saimniecības

  • Autors:  Apriņķis.lv
Vējonis sveic "Zaļā sertifikāta" ieguvējus, tostarp divas Pierīgas tūrisma saimniecības Foto: www.president.lv

31. janvārī Valsts prezidents Raimonds Vējonis Rīgas pilī pasniedza nacionālas nozīmes lauku tūrisma uzņēmumu ekosertifikācijas jeb vides kvalitātes zīmi “Zaļais sertifikāts” 21 lauku tūrisma saimniecībai, to skaitā viesu mājai “Gungas” Ādažu novadā un brīvdienu mājai “Baldones meža māja” Baldones novadā.

Kā informē Valsts prezidenta kancelejā, uzrunājot klātesošos, Raimonds Vējonis atzīmēja, ka “Zaļais sertifikāts” tā pastāvēšanas laikā ir kļuvis par lauku tūrisma saimniecību kvalitātes zīmi, kas apliecina spēju saimniekot zaļi un ilgtspējīgi un ko atpazīst tūkstošiem cilvēku – gan saimnieki, gan viesi.

“Latvijas ilgtspējīga attīstība nav iespējama bez videi draudzīgas saimniekošanas. Katra “Zaļā sertifikāta” saimniecība ik dienas sniedz nozīmīgu ieguldījumu mūsu valsts nākotnei,” uzsvēra Valsts prezidents. Raimonds Vējonis atzinīgi novērtēja “Zaļā sertifikāta” pastāvēšanas divdesmit gadu laikā paveikto, nostiprinot tā atpazīstamību un devumu ne tikai ilgtspējīgas saimniekošanas jomā, bet arī vides apziņas veidošanā Latvijā.



Sveicot “Zaļā sertifikāta” ieguvējus Rīgas pilī, Valsts prezidents pateicās vides kvalitātes zīmi saņēmušajām saimniecībām, kā arī vērtēšanas komisijai un profesionāla lauku tūrisma asociācijai “Lauku ceļotājs” par paveikto, veicinot atbildīgu un videi draudzīgu saimniekošanu Latvijā, vēsta prezidenta kancelejā.

Svinīgajā pasākumā Rīgas pilī piedalījās arī vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce un Eiropas Komisijas Mazo un vidējo uzņēmumu izpildaģentūras (“EASME LIFE”) un Ekoinovāciju nodaļas vadītājs Andželo Salsi (Angelo Salsi).

“Zaļais sertifikāts” ir vides kvalitātes zīme lauku tūrisma saimniecībām, kurās ievēro “zaļas” saimniekošanas principus, saudzējot resursus, veidojot videi un vietējai kopienai draudzīgu tūrisma piedāvājumu, skaidro prezidenta kancelejā. Kopš 2015. gada vides kvalitātes zīmes “Zaļā sertifikāts” patrons ir Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.