Menu
 

"Eurostat": Latvijā mazumtirdzniecības apgrozījuma kāpums janvārī bijis mazāks nekā ES vidēji

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com. Grafiks: LETA Foto: pixabay.com. Grafiks: LETA

Mazumtirdzniecības apgrozījums Latvijā šogad janvārī, salīdzinot ar attiecīgo mēnesi pērn, palielinājies par 1,2%, kas ir mazāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" otrdien publiskotie dati par 21 bloka dalībvalsti.

Straujākais mazumtirdzniecības apgrozījuma pieaugums janvārī salīdzinājumā ar 2018. gada pirmo mēnesi starp ES valstīm bijis Slovēnijā (+11%), Īrijā (+8,1%), Rumānijā (+6,7%) un Lietuvā (+5,9%). Igaunijā mazumtirdzniecības apgrozījums šajā periodā pieaudzis par 5,5%. Savukārt kritums šajā periodā fiksēts tikai Dānijā (-0,3%) un Somijā (-1,3%).

ES valstīs mazumtirdzniecības apgrozījums janvārī, salīdzinot ar 2018. gada janvāri, palielinājies kopumā par 2,5%, bet eirozonas valstīs – par 2,2%. Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi mazumtirdzniecības apmērs janvārī ES pieaudzis par 1,1%, bet eirozonā – par 1,3%

Straujākais kāpums šajā periodā fiksēts Vācijā un Maltā (abās valstīs +3,3%), kā arī Igaunijā un Rumānijā (abās valstīs +1,9%). Toties kritums bijis Beļģijā (-0,4%), Dānijā un Austrijā (abās valstīs -0,7%), Slovēnijā (-1%) un Somijā (-2,1%). Latvijā mazumtirdzniecība šajā periodā pieaugusi par 0,7%, bet Lietuvā – par 0,3%.

Dati nav pieejami par Čehiju, Grieķiju, Spāniju, Horvātiju, Itāliju, Kipru un Nīderlandi.

Mazumtirdzniecības apgrozījuma izmaiņas ES dalībvalstīs šogad janvārī

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.