Menu
 

"Olainfarm" koncerns šogad plāno palielināt apgrozījumu un gūt 10 miljonu eiro peļņu

  • Autors:  LETA
Foto: LETA Foto: LETA

Zāļu ražotāja "Olainfarm" koncerns šogad plāno sasniegt apgrozījumu 133,3 miljonu eiro apmērā, kā arī gūt 10 miljonu eiro peļņu, otrdien virtuālā konferencē sacīja kompānijas valdes padomnieks Salvis Lapiņš.

Viņš piebilda, ka janvārī "Olainfarm" koncerna apgrozījums veidoja 9,3% no kopumā šajā gadā paredzētā apgrozījuma. Tāpat Lapiņš informēja, ka koncerna māteskompānijas plānotais apgrozījums 2019. gadā ir 98,636 miljoni eiro, bet plānotā peļņa – 8,8 miljoni eiro.

Iecerēts, ka "Olainfarm" piederošā aptieku tīkla SIA "Latvijas aptieka" apgrozījums šogad būs 26,227 miljoni eiro, meitasuzņēmuma SIA "Tonus Elast" – 8,777 miljoni eiro, SIA "Elast Medical" – 4,323 miljoni eiro, bet SIA "Silvanols" – 6,386 miljoni eiro.

Lapiņš norādīja, ka "Olainfarm" šā gada galvenā prioritāte būs medikamentu dokumentācijas atjaunināšana, kas saistīts ar to, ka Krievija un vairākas citas valstis ir pastiprinājušas prasības.

Vienlaikus viņš piebilda, ka dokumentācijas atjaunināšana ne tikai uzlabos uzņēmuma pozīcijas jau esošajos tirgos, bet var padarīt vieglāku arī ieiešanu citos tirgos. Dokumentu atjaunināšana nepieciešama visiem galvenajiem "Olainfarm" produktiem, tostarp "Neromidin", "Noofen", "Adaptol", "Nitrofuranes", "Fenkarol" un "Etacizin".

Kopumā 2019. gadā "Olainfarm" pētniecībā plāno ieguldīt 7,5 miljonus eiro, bet 2020. gadā – deviņus miljonus eiro.

Virtuālajā konferencē Lapiņš arī sacīja, ka "Olainfarm" valde rosinās dividendēs no pagājušā gada peļņas izmaksāt 0,1 eiro par akciju. Pēc viņa teiktā, "Olainfarm" koncerna māteskompānijas peļņa pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 8,9 miljoni eiro un dividendēs tiks rosināts izmaksāt nepilnus 1,409 miljonus eiro. "Olainfarm" pamatkapitālu veido 14 085 078 akcijas 1,4 eiro nominālvērtībā.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Olainfarm" koncerna apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 124,261 miljons eiro, kas ir par 1,8% vairāk nekā 2017. gadā, bet koncerna peļņa samazinājās par 4,5% un bija 10,308 miljoni eiro.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.