Menu
 

Vējonis: Budžeta pieņemšanā ir būtiski izvērtēt ministrijām jau piešķirtās naudas izlietojuma efektivitāti

  • Autors:  LETA
Foto - Valsts prezidenta kanceleja Foto - Valsts prezidenta kanceleja

Būtiski, lai tiktu izvērtēta ministrijām jau piešķirtās naudas izlietojuma efektivitāte, kas ir svarīgi gan šī, gan nākamā budžeta kontekstā, pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) sacīja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Viņš norādīja, ka satrunas laikā galvenais temats bijis tieši 2019.gada budžets. Vējonis skaidroja, ka valdības atbalstītais budžets ir ļoti nozīmīgs šī gada dokuments.

"Pozitīvi jāvērtē to, ka valdība šī budžeta ietvaros ir spējusi atrast virkni finansēšanas iespēju atsevišķām aktivitātēm, kas nozarēm ir ļoti nozīmīgi," teica Valsts prezidents.

Tāpat esot būtiski, ka valdība turpinās darbu, veidojot nākamā gada budžetu, un vēlreiz ministrijās vētīs, cik efektīvi tiek izmantota jau piešķirtā nauda, tādējādi domājot, kā 2020.gadā apmierināt ministriju vajadzības.

Kariņš vien piebilda, ka informējis Vējoni, ka tiklīdz šis budžets tiks pieņemts, sāksies darbs pie 2020.gada budžeta.

Kā ziņots, otrdien Ministru kabinets atbalstīja likumprojektu par valsts budžetu 2019.gadam un lēma to nodot apstiprināšanai Saeimā.

2019.gada valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi plānoti 9,2 miljardu, bet izdevumi 9,4 miljardu eiro apmērā. Pamatbudžetā plānotie ieņēmumi veido 6,4 miljardus, bet izdevumi 6,8 miljardus eiro. Savukārt speciālajā budžetā ieņēmumi plānoti trīs miljardu eiro, bet izdevumi 2,8 miljardu eiro apmērā.

2019.gada vispārējās valdības budžeta deficīts plānots 0,5% apmērā no iekšzemes kopprodukta (IKP). Savukārt IKP pieaugums 2019.gadā prognozēts 3% apmērā.

Saskaņā ar valsts budžeta sagatavošanas grafiku budžeta projektu Saeimā plānots iesniegt piektdien, 8.martā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.