Menu
 

Lidostas "Rīga" provizoriskā peļņa pērn sasniedza 10 miljonus eiro

  • Autors:  LETA
Foto: www.facebook.com/riga.airport Foto: www.facebook.com/riga.airport

VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" apgrozījums pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, bija 60,787 miljoni eiro, kas ir par 11,3% vairāk nekā 2017. gadā, bet kompānijas peļņa pieauga 2,9 reizes un sasniedza 10,022 miljonus eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte aģentūrai LETA norādīja, ka pagājušajā gadā lidostas peļņu būtiski ietekmēja lielāki nekā budžetā plānoti aviācijas ieņēmumi, pārskata gadā reversētie 2017. gadā atzītie uzkrājumi, kā arī atbilstoši grāmatvedības uzskaites politikai izveidotie uzkrājumi tiesvedības izmaksām.

Karnīte sacīja, ka lidostas ieņēmumi no aviācijas pakalpojumiem pērn bija 38,13 miljonu eiro apmērā, kas salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu ir pieaugums par 21%. Aviācijas ieņēmumos lielāko daļu veidoja ieņēmumi no pakalpojumiem, kuru maksas nosaka normatīvi par lidlaukā sniegto pakalpojumu maksu un lidlaukā sniegto drošības un glābšanas pasākumu maksu.

Savukārt lidostas ieņēmumi no neaviācijas pakalpojumiem 2018. gadā veidoja 22,65 miljonus eiro. Galvenie lidostas neaviācijas pakalpojumu virzieni ir telpu un zemes iznomāšana un citi pakalpojumi.

Karnīte atzīmēja, ka 2018. gadu lidosta "Rīga" noslēdza ar jaunu rekordu – tika apkalpoti 7,06 miljoni pasažieru, kas ir par gandrīz 16% vairāk nekā gadu iepriekš. Straujais pasažieru skaita pieaugums ļāva lidostai ierindoties ceturtajā vietā Eiropas straujāk augošo lidostu "Top 5" lidostu grupā, kas apkalpo no pieciem līdz 10 miljoniem pasažieru gadā.

Tāpat viņa piebilda, ka operatīvie dati par lidostas darbības rezultātiem 2019. gada pirmajos divos mēnešos liecina, ka arī šogad turpinās pasažieru skaita pieaugums. Šā gada janvārī un februārī lidosta ir apkalpojusi 899 709 pasažierus, kas ir par 6,1% vairāk nekā šajā periodā pērn.

2017. gadā lidostas "Rīga" apgrozījums bija 54,639 miljoni eiro, bet peļņa – 3,487 miljoni eiro. Starptautiskā lidosta "Rīga" ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.