Menu
 

Olainietes iekļuvušas starp konkursa "Laukiem būt!" laureātiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) rīkotajā ikgadējā konkursā lauku jauniešiem “Laukiem būt!” laureātu vidū iekļuvuši divi Olaines jauno uzņēmēju projekti.

Konkursa finālā Abgunstes muižā kļuva zināms, ka otro vietu un 1400 eiro naudas balvu ideju īstenošanai kategorijā “Produkcijas pievienotās vērtības radīšana” ieguva Ilzes Kalāces-Bērziņas un Ievas Biķes SIA “Smalkais muslis”  no Olaines novada. Savukārt trešo vietu kategorijā “Nelauksaimniecība – pakalpojumi” ieņēma un 1000 eiro ieguva Elīna Zeiliņa ar radošajām darbnīcām lūpu krāsu izveidē.

Pirmo vietu kategorijā “Lauksaimniecība” ar ideju par mikrozaļumu audzēšanu saņēma Dace Damberga no Talsu novada, kategorijā “Nelauksaimniecība – ražošana” – Inga Elksne no Madonas novada ar ideju par pindu un pirtsslotu izgatavošanu, kategorijā “Nelauksaimniecība – pakalpojumi” – Māris Skujiņš, kurš Līgatnes novadā piedāvās briežu vērošanas staciju, bet kategorijā “Produkcijas pievienotās vērtības radīšana” pirmā vieta par bioloģisko cepumu pusfabrikātu un ogu smēriņa ražošanu tika Leldei Bārai no Jelgavas novada.

LLKC valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis: “Šī gada konkursā visinteresantākais secinājums man bija, ka ne jau nauda, bet atbalsta plecs, iespēja savu ideju izrunāt ar zinošu un ieinteresētu cilvēku ir tas, kas ir patiesi svarīgs šiem jauniešiem. Pat nesaņemot lielo balvu, viņi ir no sirds pateicīgi par iegūtajām zināšanām. Šī vienkāršā pateicība ir kas tāds, ko mūsdienu biznesa pasaulē vairs nenovērtē, bet – kuras dēļ LLKC konsultantu darbs ir neatsverams.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.