Menu
 

Atceltajā "Olainfarm" akcionāru sapulcē ievēlē jaunu padomi; "Olainfarm" nosoda tās lielākā akcionāra "Olmafarm" rīcību

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Zāļu ražotājs "Olainfarm" nosoda tās lielākā akcionāra SIA "Olmafarm" rīcību un pirmdien organizēto pulcēšanos pie caurlaides vērtē kā ālēšanos, pauda kompānijas pārstāvji. "Olainfarm" pārstāvji norādīja, ka kompānija nosoda "Olmafarm" rīcību, izplatot dezinformāciju un musinot uzņēmuma akcionārus ar savu aicinājumu pirmdien pulcēties pie "Olainfarm" caurlaides.

"Tā kā iepriekš izsludinātā akcionāru ārkārtas sapulce tika atcelta ar uzņēmuma valdes šā gada 27.marta lēmumu, un par to tika paziņots visiem akcionāriem likumā noteiktā kārtībā, šī rīta notikumus nevar saukt citādi kā par 1.aprīļa ālēšanos, ko organizējis viens akcionārs, un tiem nav nekāda juridiska spēka. Vienlaikus mums patiesi žēl, ka atsevišķi akcionāri tomēr tika maldināti ar "Olmafarm" uzsaukumiem, un šodien pulcējās pie uzņēmuma caurlaides," sacīja "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs Pāvels Rebenoks.

Viņš norādīja, ka "Olmafarm" aicinājums ierasties uz sapulci, kas tika paziņots ar mediju starpniecību, ir nesaprotams, jo iepriekš plānoto akcionāru ārkārtas sapulci 1.aprīlī ierosināja Signe Baldere-Sildedze, pārstāvot Annu Emīliju Maliginu, un Nika Saveļjeva, nevis "Olmafarm".

Tāpat "Olainfarm" valde un padome vērš uzmanību, ka šāda "necienīga atsevišķu akcionāru rīcība" nomelno "Olainfarm" kā starptautisku uzņēmumu un vienu no lielākajiem darba devējiem un nodokļu maksātājiem Pierīgā.

Pēc kompānijā paustā, biržas lēmumu pirmdien apturēt "Olainfarm" akciju tirdzniecību uzņēmuma valde vērtē kā konstruktīvu soli, lai aizsargātu akcionāru intereses.

"Mēs esam pārliecināti, ka mūsu uzņēmuma akcionāri ir spējīgi atšķirt graudus no pelavām un neies viena akcionāra necienīgas rīcības pavadā, tādējādi ignorējot tiesiskos principus un labas korporatīvās pārvaldības praksi," teica Rebenoks.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka pirmdien atceltajā "Olainfarm" sapulcē ievēlēta jauna padome, kuru vadīs ekonomists Gundars Bērziņš. Kompānijas padomes sastāvā iecelts arī Jānis Buks, kurš būs padomes priekšsēdētaja vietnieks, kā arī Kārlis Krastiņš, Andrejs Saveļjevs un Haralds Velmers. Izmaiņas padomes sastāvā stāsies spēkā pēc to reģistrēšanas Uzņēmumu reģistrā.

Sapulcē piedalījās akcionāri, kuriem kopumā pieder 61,48% akciju.

Pirmdien plkst.15 viesnīcā "Radisson Blu Elizabete", Elizabetes iela 73, plānota preses konference par akcionāru sapulcē lemto. Preses konferencē uz mediju jautājumiem atbildēs jaunās padomes pārstāvji.

Juridiski "Olainfarm" padomē strādā Pāvels Rebenoks, Mārtiņš Krieķis, Daina Sirlaka un "Olainfarm" bijušā īpašnieka Valērija Maligina, kurš mira 2017.gada decembrī, vecākā meita Irina Maligina.

Tāpat ziņots, ka "Olainfarm" valde paziņoja, ka ir atcēlusi 1.aprīlī plānoto akcionāru ārkārtas sapulci, jo, pārbaudot akcionāru sarakstus, atklājies, ka pieprasījumam par tās sasaukšanu, ko izteica Saveļjeva un Baldere-Sildedze, nav juridiska pamata, proti, pieprasījumu parakstījušās personas nav "Olainfarm" akcionāri un neatrodas uzņēmuma akcionāru reģistrā.

Savukārt "Olmafarm" aicināja akcionārus ierasties uz iepriekš izsludināto akcionāru ārkārtas sapulci 1.aprīli, norādot, ka "Olainfarm" valde ir pakļāvusies padomes nelikumīgam spiedienam un, klaji ignorējot normatīvus, publiskojusi paziņojumu par akcionāru sapulces atsaukšanu.

Tikmēr "Olainfarm" padomes loceklis Mārtiņš Krieķis aģentūrai LETA uzsvēra, ka kompānija aicina akcionārus "neļauties dezinformācijai un nepiedalīties reideru organizētā mēģinājumā ieviest haosu vienā no lielākajiem Latvijas uzņēmumiem".

Krieķis pauda uzskatu, ka, izplatot aicinājumu rīkot prettiesisku akcionāru sapulci, notiek darbība to personu interesēs, kuras faktiski jau iegādājušās divu "Olainfarm" mantinieču akcijas, ar mērķi aizmuguriski sagrābt varu uzņēmumā. "Šāda rīcība ir pretēja gan Valērija Maligina pēdējai izteiktajai gribai, gan arī klaji ignorē akciju sabiedrības valdes vienbalsīgi pieņemto lēmumu," viņš sacīja.

"Olainfarm" 1.aprīļa akcionāru ārkārtas sapulces darba kārtībā bija iekļauti jautājumi par padomes vēlēšanām, par atlīdzības noteikšanu padomes locekļiem, kā arī par revīzijas komitejas atsaukšanu, jaunas revīzijas komitejas ievēlēšanu un atlīdzības noteikšanu revīzijas komitejas locekļiem.

Akcionāru strīdu dēļ birža "Nasdaq Riga" no 1.aprīļa apturējusi tirdzniecību ar "Olainfarm" akcijām.

"Olainfarm" nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.