Menu
 

''Eurostat'': Latvijā februārī ražotājcenām straujāks kāpums nekā ES vidēji

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com un LETA Foto: pixabay.com un LETA

Latvijas rūpniecībā šogad februārī salīdzinājumā ar 2018. gada attiecīgo mēnesi ražotājcenas pieaugušas par 6,6%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas pārvaldes "Eurostat" otrdien publicētie dati.

Ražotājcenas februārī salīdzinājumā ar 2018.gada otro mēnesi pieaugušas visās ES dalībvalstīs. Straujāks kāpums pēc Latvijas februārī bijis Kiprā (+6,5%), Rumānijā (+6,4%) un Beļģijā (+5,9%), bet Igaunijā ražotājcenas šajā periodā palielinājušās par 3,5% un Lietuvā – par 3,1%.

Vienlaikus ES dalībvalstīs vidēji ražotājcenas februārī salīdzinājumā ar attiecīgo periodu pirms gada pieaugušas par 3,1%, bet eirozonā kāpums bijis 3% apmērā.

Savukārt salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi, janvāri, ražotājcenas ES vidēji palielinājušās par 0,2%, bet eirozonā – par 0,1%. Salīdzinājumā ar iepriekšējo mēnesi ražotājcenas februārī pieaugušas 18 ES dalībvalstī, samazinājušās astoņās valstīs, bet Vācijā un Kiprā tās saglabājās nemainīgas.

Straujākais kāpums bijis Slovākijā (+1,8%), Bulgārijā (+1,5%), kā arī Latvijā un Grieķijā (abās valstīs +1,1%). Lietuvā ražotājcenas pieaugušas par 0,3%. Toties straujākais kritums fiksēts Igaunijā (-1,5%), Dānijā (-0,6%) un Portugālē (-0,5%).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.