Menu
 

"Balticovo" plāno ieguldīt piecus miljonus eiro jauna ceha būvniecībā un esošā atjaunošanā

  • Autors:  LETA
Foto: www.facebook.com/balticovo Foto: www.facebook.com/balticovo

Latvijā lielākais olu un olu produktu ražotājs "Balticovo" plāno ieguldīt piecus miljonus eiro jauna olu pārstrādes ceha būvniecībā un esošā ceha atjaunošanā, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja tīmekļvietnē.

Kompānija ir izsludinājusi iepirkuma konkursu par jauna olu pārstrādes ceha projektēšanu un būvniecību, kā arī esošā olu pārstrādes ceha vienkāršotu atjaunošanu. Pretendenti var pieteikties līdz 27. maijam. Projekts ir iesniegts Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā, un "Balticovo" ir pieteikusies uz Eiropas finansējumu, lai projektu līdz 2021. gada 31. martam īstenotu.

"Balticovo" komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps aģentūrai LETA pastāstīja, ka "Balticovo" ir iecerējusi apjomīgu ražošanas paplašināšanas un modernizācijas projektu – plāno būvēt jaunu 4000 kvadrātmetrus lielu ražošanas cehu, kā arī rekonstruēt vienu no uzņēmuma pašreizējiem cehiem, ņemot vērā pieprasījumu pēc vārītām, lobītām olām.

Viņš piebilda, ka patlaban "Balticovo" ar vārītām olām apgādā lielākos pārtikas ražotājus ne tikai Centrāleiropā, bet arī Skandināvijas valstīs, kuras pieprasa augstākus kvalitātes standartus. Tomēr, arvien pieaugot pieprasījumam HoReCa sektorā pēc tādiem paaugstinātas vērtības produktiem kā vārītas olas, pašreizējo olu pārstrādes cehu nepieciešams paplašināt un modernizēt.

"Vārītas, lobītas olas kā produkts ir kļuvušas par pieprasītu preci arī pašmāju tirgū, ieņemot vietu lielo tirdzniecības ķēžu veikalu plauktos. Gan patērētāji, gan industriālie ražotāji un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi arvien vairāk vēlas iegādāties vārītas, lobītas olas, jo, vārot pašiem, rodas lieki atkritumi un palielinās pārtikas drošības riski," sacīja Auškāps, piebilstot, ka nolobītās olu čaumalas "Balticovo" izmanto noderīgi, piemēram, pārdod zemnieku saimniecībām aramzemes mēslošanai, kā arī farmācijas nozarei kalciju saturošo medikamentu ražošanai.

Pēc Auškāpa teiktā, attiecīgajā investīciju projektā "Balticovo" plāno uzbūvēt pilnīgi jaunu vārīto olu produktu cehu ar divreiz lielākām jaudām un modernākajām iekārtām pasaulē, kurām līdzīgas var sastapt tikai dažviet ASV. Iecerēts arī rekonstruēt pašreizējo cehu, lai tajā ievietotu paipalu olu līniju, kapāto olu pārstrādes līniju un virkni citu iekārtu.

LETA jau ziņoja, ka "Balticovo" apgrozījums 2017. gadā bija 52,3 miljoni eiro, kas ir par 17,3% vairāk nekā 2016. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 10,8 miljoni eiro, kas ir četras reizes lielāka nekā 2016. gadā. Kompānijas 2018. gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

"Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.