Menu
 

"Eco Baltia vide" šovasar plāno sākt ražot riepu pārstrādes rezultātā iegūtas gumijas granulas

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Vides apsaimniekošanas uzņēmuma "Eco Baltia grupa" kompānija "Eco Baltia vide" šovasar plāno sākt ražot riepu pārstrādes rezultātā iegūtas gumijas granulas, informēja kompānijas pārstāvji. Uzņēmums granulas prezentējis patlaban notiekošajā starptautiskajā plastmasas un gumijas industrijas izstādē "Chinaplas" Ķīnas pilsētā Guandžou.

Kompānijā informēja, ka "Eco Baltia grupa" otrreizējo izejvielu pārstrādes uzņēmumi "PET Baltija", "Nordic Plast" un "Eco Baltia vide" izstādē piedalās, lai meklētu jaunus sadarbības partnerus un noieta tirgus otrreizējo izejvielu produktiem. Patlaban "Eco Baltia grupa" otrreizējo izejvielu pārstrādes uzņēmumi savu produkciju eksportē uz Igauniju, Lietuvu, Somiju, Dāniju, Poliju, Vāciju, Čehiju, Austriju, Bulgāriju, Itāliju, Apvienoto Karalisti, Luksemburgu, Franciju, Ķīnu un Saūda Arābiju. Tomēr, ņemot vērā straujo nozares attīstību, kompāniju ieskatā Latvijai ir jāveicina nozares konkurētspēja starptautiskā mērogā.

"Atkritumu otrreizējā pārstrāde ir joma, kas turpmākajos gados Eiropā tikai attīstīsies, jo arvien pieaug Eiropas Savienības (ES) mērķi atkritumu pārstrādei un tiek noteikti arī jauni vienreizlietojamo plastmasas izstrādājumu tirdzniecības aizliegumi. Šobrīd esam veiksmīgi sevi pierādījuši kā tirgus līderus polimēru pārstrādē Baltijas mērogā, taču, ņemot vērā, ka atsevišķas Āzijas valstis slēgušas savus tirgus importam, Eiropā un Latvijā būs nepieciešamas jaunas pārstrādes jaudas," uzsvēra "Eco Baltia grupa" valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs.

Izstāde "Chinaplas" ir dibināta 1983.gadā un vairāk nekā 30 gadu laikā kļuvusi par vienu no ietekmīgākajiem pasaules gadatirgiem un vieglās rūpniecības industrijas galvenajiem notikumiem. Izstādē piedalās vairāk nekā 3500 dalībnieku no visas pasaules, un iekārtoti 11 nozares lielvalstu un reģionu paviljoni, kas kopā aizņem vairāk nekā 250 000 kvadrātmetrus. Šogad izstādi tās norises laikā no 21. līdz 24. maijam plāno apmeklēt vairāk nekā 180 000 interesentu no 150 valstīm. "Chinaplas" organizē "Adsale Exhibition Services" un "Beijing Yazhan Exhibition Services" sadarbībā ar Ķīnas Nacionālo vieglās rūpniecības padomi, Ķīnas Plastmasas ražotāju asociāciju un vairākām citām nozares asociācijām.

"Eco Baltia grupa" apgrozījums 2017.gadā sasniedza 53,4 miljonus eiro, un tā nodrošina vairāk nekā 700 darba vietas. "Eco Baltia grupas" uzņēmumi nodrošina pilnu atkritumu apsaimniekošanas ciklu - sākot no atkritumu savākšanas un šķirošanas un noslēdzot ar pārstrādi un otrreizējo izejvielu eksportu. "Eco Baltia grupā" ietilpst vides apsaimniekošanas uzņēmumi "Eco Baltia vide", "Eko Kurzeme", "Jumis", pārstrādes rūpnīcas "Pet Baltija", "Eko Pet" un "Nordic Plast", ražotāju atbildības sistēmas operators "Latvijas zaļais punkts", kā arī otrreizējo izejvielu tirdzniecības un apstrādes uzņēmums "Eko Reverss". Grupas uzņēmumi sadarbojas ar 46 600 klientiem Latvijā un ārpus tās.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.