Menu
 

Izveidots "Rail Baltica" digitālais informācijas centrs

  • Autors:  LETA
Vizualizācija: edzl.lv Vizualizācija: edzl.lv

Baltijas valstu kopuzņēmums AS "RB Rail" izveidojis dzelzceļa projekta "Rail Baltica" digitālo informācijas centru, lai sabiedrību informētu par projekta gaitu un notiekošajām aktivitātēm, aģentūru LETA informēja uzņēmuma pārstāvji.

Digitālā informācijas centra apmeklētāji varēs saņemt informāciju par "Rail Baltica" projekta priekšrocībām, maršrutu un citiem aspektiem. Interesentiem būs iespēja apskatīt interaktīvo karti, kas ilustrē "Rail Baltica" kopējo maršrutu un dzelzceļa posmus visās Baltijas valstīs.

Tāpat digitālā informācijas centra apmeklētāji var iepazīties gan ar paveiktajam, gan arī ar plānotajām aktivitātēm no visām projektā iesaistītajām pusēm, "Rail Baltica" kopuzņēmuma un nacionālajām ieviesējorganizācijām – "Rail Baltic Estonia", "Eiropas dzelzceļa līnijas", "Lietuvos Geležinkeliai" un "Rail Baltica Statyba". Papildus tam pieejama arī informācija par katru posmu, tostarp par aktuālo statusu tajā, paredzamo pabeigšanas laiku, nozīmīgākajām konstrukcijām un tehniskajām detaļām atbilstoši sākotnējiem tehniskajiem risinājumiem. Turklāt katras sadaļas aprakstā sniegta kontaktinformācija, kur iespējams nosūtīt jautājumus par projektu, dzelzceļa posmiem un infrastruktūru.

Vienlaicīgi ar jaunā informācijas centra izveidošanu "RB Rail" visās Baltijas valstīs sācis sabiedrības informēšanas kampaņu, kas iepazīstina ar galvenajiem faktiem un priekšrocībām, ko sniedz ātrgaitas dzelzceļš reģionā un Eiropā.

"Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 mm) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.