Menu
 

Bezdarba līmenis Latvijā maija beigās samazinājies līdz 6,1%

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com. Grafiks: LETA Foto: pixabay.com. Grafiks: LETA

Latvijā šogad maija beigās reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,1% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita, kas ir par 0,2 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, aģentūra LETA uzzināja Nodarbinātības valsts aģentūrā.

2019. gada maija beigās Nodarbinātības valsts aģentūrā bija reģistrēti kopumā 56 105 bezdarbnieki, kas ir par 2083 cilvēkiem mazāk nekā mēnesi iepriekš, kad aģentūrā bija reģistrēti 58 188 bezdarbnieki.

Zemākais reģistrētā bezdarba līmenis maija beigās bija Rīgas reģionā – 4%, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš, bet augstākais reģistrētā bezdarba līmenis bija Latgales reģionā – 14,4%, kas arī ir par 0,5 procentpunktiem mazāk nekā mēnesi iepriekš.

Vienlaikus Kurzemes reģionā, kā arī Vidzemē un Zemgalē reģistrētā bezdarba līmenis maijā samazinājies par 0,4 procentpunktiem. Šogad maija beigās Kurzemes reģionā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,7%, bet Vidzemes reģionā un Zemgales reģionā – 5,8% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

Nodarbinātības valsts aģentūras dati liecina, ka Rīgā reģistrētā bezdarba līmenis šogad maija beigās bija 3,8%, kas ir par 0,1 procentpunktu mazāk nekā mēnesi iepriekš.

2019. gada aprīļa beigās Latvijā reģistrētā bezdarba līmenis bija 6,3% no ekonomiski aktīvo iedzīvotāju skaita.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.