Menu
 

Zivis drīkstēs izkraut arī Engures ostā un izkraušanas vietās Carnikavā, Lapmežciemā un Kaltenē

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Valdība otrdien apstiprināja grozījumus noteikumos par rūpniecisko zveju teritoriālajos un ekonomiskās zonas ūdeņos, iekļaujot apstiprināto ostu sarakstā jaunas zivju izkraušanas vietas, aģentūra LETA uzzināja valdībā. Tādējādi turpmāk zivis drīkstēs izkraut arī Engures ostā un izkraušanas vietās Carnikavā, Lapmežciemā un Kaltenē.

Zemkopības ministrija (ZM) grozījumu Ministru kabineta noteikumu par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomiskās zonas ūdeņos anotācijā skaidro, ka komerczvejniekiem ir pienākums brētliņas un reņģes vismaz piecu tonnu apmērā izkraut tikai apstiprinātās ostās vai izkraušanas vietās: Pāvilostas, Rīgas, Liepājas, Ventspils, Mērsraga, Salacgrīvas, Skultes, Kuivižu un Rojas ostā, kā arī Nīcas pagasta (Nīcas novadā) Jūrmalciema piestātnē un Kolkas pagasta (Dundagas novadā) Kolkas ciema piestātnē.

Izmaiņas paredz apstiprināto ostu un izkraušanas vietu sarakstu papildināt ar Engures ostu un izkraušanas vietām Carnikavā, Lapmežciemā un Kaltenē, tādējādi uzlabojot zvejnieku komercsabiedrību zvejas darbību un dodot iespēju zivis izkraut tuvāk to ieguves vai apstrādes vietai.

Grozījumi MK noteikumos arī nosaka, ka turpmāk no 16. aprīļa līdz 15. maijam būs atļauta zveja ar apaļo jūrasgrunduļu murdiem, lai efektīvāk samazinātu svešzemju sugas – apaļā jūrasgrunduļa – skaitu un daudzumu.

Grozījumi MK noteikumos "Noteikumi par rūpniecisko zveju teritoriālajos ūdeņos un ekonomikas zonas ūdeņos" stāsies spēkā pēc to publicēšanas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.