Menu
 

Tiešās pārdošanas tirgus Latvijā pagājušajā gadā ir audzis par 5%

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Pagājušajā gadā kopējais mazumtirdzniecības apjoms tiešās pārdošanas sektorā Latvijā ir pieaudzis par 5%, sasniedzot 65 miljonus eiro bez PVN. Tiešajā tirdzniecībā iesaistīto personu skaits ir palicis nemainīgs – aptuveni 63 tūkstoši cilvēku, liecina Latvijas tiešās tirdzniecības asociācijas informācija.

Tiešās tirdzniecības sektora apjoms pērn Lietuvā arī pieauga par 5%, Igaunijā – par 2,1%, sasniedzot attiecīgi 84 miljonus un 49 miljonus eiro. Lietuvā tiešajā tirdzniecībā iesaistīto personu skaits samazinājās par 1% un Igaunijā – par 1,7%, iesaistot attiecīgi vairāk nekā 82 tūkstošus un 45 tūkstošus cilvēku.

Saskaņā ar Eiropas Tiešās tirdzniecības asociācijas “Seldia” datiem, ES valstu tiešās tirdzniecības uzņēmumu kopējais apgrozījums 2018. gadā bija vairāk nekā 29,7 miljardi eiro. Tiešās tirdzniecības uzņēmumi rada iespējas papildu ienākumu gūšanai vai privātai uzņēmējdarbībai vairāk nekā 6,8 miljoniem cilvēku.

Saskaņā ar Pasaules Tiešās tirdzniecības asociāciju federācijas (WFDSA) datiem, 2018. gadā kopējais apgrozījums tiešās tirdzniecības uzņēmumos, kas pieder federācijai, bija 192,7 miljardi ASV dolāru, un cilvēku skaits, kas iesaistīti tiešajā tirdzniecībā, bija vairāk nekā 118,4 miljoni, no kuriem 53,4 miljoni ir tiešās pārdošanas uzņēmēji, kuri attīsta savus individuālus uzņēmumus, strādājot pilnu vai pusslodzes darba laiku.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.