Menu
 

NVA aicina darba devējus pieteikties subsidēto darbavietu izveidei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Vairākas Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) filiālēs līdz šī gada 15. jūlijam pieņem darba devēju pieteikumus subsidēto darbavietu izveidei Eiropas Sociālā fonda (ESF) projekta “Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem” ietvaros. Tā ir iespēja darba devējiem piesaistīt savam uzņēmumam vajadzīgos darbiniekus, nodarbinot subsidētajās darbavietās NVA reģistrētos bezdarbniekus.

Izveidojot subsidēto darbavietu NVA reģistrētam bezdarbniekam, darba devēji saņem dotāciju nodarbināto bezdarbnieku un darba vadītāju atalgojumam, kā arī noteiktos gadījumos dotāciju valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām no bezdarbnieka darba algas dotācijas daļas. Ja subsidētā darbavieta izveidota bezdarbniekam ar invaliditāti, darba devējs var saņemt vienreizēju dotāciju darbavietas pielāgošanai, informē NVA Sabiedrisko attiecību nodaļā.

Pieteikumus subsidēto darbavietu izveidei pieņem NVA filiāles Aizkrauklē, Alūksnē, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Jūrmalā, Liepājā, Limbažos, Ludzā, Madonā, Rēzeknē, Rīgā, Saldū, Siguldā, Talsos, Tukumā un Valmierā. Pieteikties var komersanti (izņemot ārstniecības iestādes, kurās valsts vai pašvaldības daļa pamatkapitālā atsevišķi vai kopumā pārsniedz 50%, kā arī izglītības iestādes, kuru pamatuzdevums ir izglītības programmu īstenošana), lauksaimniecības pakalpojumu kooperatīvās sabiedrības, pašnodarbinātās personas, nodibinājumi vai biedrības (izņemot politiskās partijas).

NVA īstenotā ESF projekta “Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem” ietvaros tiek nodarbināti bezdarbnieki ar invaliditāti, ilgstošie bezdarbnieki, kuri bijuši bez darba vismaz 12 mēnešus, bezdarbnieki vecumā virs 55 gadiem, kā arī bezdarbnieki ar bēgļa vai alternatīvās personas statusu, skaidro NVA pārstāvji.

Lai pieteiktos valsts līdzfinansēto darbavietu izveidei, jāizdrukā un jāaizpilda pieteikuma forma, kas pieejama NVA mājaslapas sadaļā “Darba devējiem” → “Pasākumi noteiktām personu grupām”. Līdz 2019. gada 15. jūlijam aizpildītais pieteikums jāiesniedz klātienē vai jānosūta pa pastu NVA filiālei, kuras apkalpošanas teritorijā plānots veidot subsidēto darbavietu. Pieteikumu var nosūtīta arī elektroniski, ja tas ir parakstīts ar drošu elektronisko parakstu, norāda aģentūrā.

Detalizētāka informācija par pasākumiem, to nosacījumiem un dotāciju apmēriem pieejama NVA tīmekļvietnes sadaļā “Darba devējiem” – “Pasākumi noteiktām personu grupām” un NVA filiālēs. Visu NVA filiāļu kontaktinformācija atrodama NVA tīmekļvietnes sadaļā “Kontakti”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.