Menu
 

"Merks" Piņķos būvēs jaunu koledžu ar dienesta viesnīcu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - merks.lv Ilustrācija - merks.lv

Būvkompānija “Merks” parakstījusi līgumu ar SIA “LMH” par Starptautiskās koledžas ar dienesta viesnīcu izbūvi Piņķos, Jaunā ielā 10, Babītes novadā. Līgums paredz “design&build” principa īstenošanu – “Merks” vadīs gan objekta projektēšanas, gan būvniecības darbus.

Noslēgtā līguma vērtība ir 10,1 miljons eiro (bez PVN) un arī šoreiz būvdarbiem atvēlētais periods ir nepilns gads – tos paredzēts uzsākt šī gada septembrī un noslēgt 2020.gada augustā, lai jau nākamajā mācību gadā koledža varētu uzsākt darbu. Tiek plānots, ka tajā vienlaicīgi mācīsies 500 audzēkņi, bet dienesta viesnīca paredzēta 100 personu izmitināšanai – audzēkņiem, pasniedzējiem, administratīvajam un tehniskajam personālam.

Ēku arhitektonisko konceptu izstrādājis arhitekts Juris Lasis (arhitektu birojs“8 A.M.“) un to paredzēts veidot divās nosacītās daļās – koledžas daļa un dienesta viesnīcas daļa. Koledžas daļa ir izvietota ēkas pirmajā un otrajā stāvā, bet dienesta viesnīca – pirmajā, otrajā un trešajā stāvā. Ēkas tehniskās telpas tiks izbūvētas uz jumta.

Kā izteicies “Merks” valdes loceklis un celtniecības direktors Andris Bišmeistars, “ejot kopsolī ar jaunākajām būvniecības tendencēm pasaulē, šajā projektā konstrukcijas veidosim no līmētiem koka jeb CLT paneļiem. Tas ir mūsdienīgs, ekoloģisks un ilgmūžīgs materiāls, un mūsu izaicinājums būs to pirmo reizi izmantot tik apjomīgā būvē.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.