Menu
 

"Eurostat": Latvijā rūpniecības produkcijas apmēra kāpums maijā bijis straujāks nekā ES vidēji

  • Autors:  LETA
Foto - pixabay.com Foto - pixabay.com

Rūpniecības produkcijas izlaide Latvijā šā gada maijā salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pirms gada palielinājusies par 1,7%, kas ir straujāks kāpums nekā Eiropas Savienībā (ES) vidēji, liecina ES statistikas biroja "Eurostat" piektdien publiskotie dati par 25 bloka dalībvalstīm.

No ES dalībvalstīm, par kurām ir pieejami dati, straujākais kāpums bijis Dānijā (+12,5%), Īrijā (+8,2%) un Ungārijā (+6,1%). Lietuvā šajā periodā fiksēts 0,8% kāpums, bet Igaunijā bijis 1,2% pieaugums.

Savukārt kritums fiksēts Somijā (-0,3%), Portugālē un Itālijā (abās valstīs -0,7%), Nīderlandē (-0,8%), Grieķijā (-1,2%), Rumānijā (-2,3%) un Vācijā (-4,3%). Luksemburgā rūpniecības produkcijas izlaide saglabājusies nemainīga.

Mēneša laikā straujākais rūpniecības produkcijas izlaides pieaugums maijā reģistrēts Dānijā (+4,4%), Īrijā (+2,3%) un Francijā (+2,1%), bet lielākais samazinājums bijis Somijā (-2,9%), Rumānijā (-1,9%) un Horvātijā (-1,7%). Latvijā rūpniecības produkcijas izlaide šajā periodā pieauga par 2%, Igaunijā - par 0,4%, bet Lietuvā tā samazinājās par 0,3%.

ES dalībvalstīs kopumā maijā salīdzinājumā ar šo pašu mēnesi 2018.gadā rūpniecības produkcijas izlaide pieaugusi par 0,4%, bet eirozonā tā samazinājusies par 0,5%. Mēneša laikā rūpnieciskā ražošana ES palielinājusies par 0,8%, bet eirozonā - par 0,9%.

Gan mēneša, gan gada dati nav pieejami par Austriju, Beļģiju un Kipru.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.