Menu
 

Foto: "Jūrmalas festivālā" mirdz "3 Osokini"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Jānis Romanovskis Foto - Jānis Romanovskis

Jau piekto gadu Dzintaru koncertzālē norisinās krāšņākais vasaras muzikālais notikums “Jūrmalas festivāls”. Ceturtdien festivālā izskanēja “3 Osokinu” koncerts, kas pulcēja prominentus viesus un klaviermūzikas cienītājus.

Trīs izcili pianisti: tēvs, profesors Sergejs Osokins, un dēli, daudzu starptautisku konkursu laureāti un spilgti mūzikas interpreti – Andrejs un Georgijs Osokini ir pianisma mākslas zīmols. “Trīs Osokini” ir izcila vēriena virtuozi, klavierspēles pētnieki un dziļi mākslinieki, kuru radītās koncertprogrammas vienmēr ir svētki un īpašs notikums klaviermūzikas mīļotājiem.

26.jūlija vakarā pirmo reizi “Jūrmalas festivālā” izskanēs itāļu komponista Pjetro Maskanji slavenākās operas “Zemnieka gods” koncertuzvedums. Vienā no skaistākajām itāļu operām kopā ar pasaulē slavenāko Latvijas tenoru Aleksandru Antoņenko uz Dzintaru koncertzāles skatuves uzmirdzēs jaunais vācu mecosoprāns Denīze Uzuna, Latvijā dzimusī un uz pasaules skatuvēm dziedošā Alise Zinovjeva, kā arī Latvijas Nacionālās operas solisti Jānis Apeinis un Andžella Goba.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.