Menu
 

Foto: Noslēdzies darbs pie filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ieraksta

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Sanita Ieva Sparāne Foto - Sanita Ieva Sparāne

Šonedēļ noslēdzies darbs pie filmas "Dvēseļu putenis" oriģinālmūzikas ieraksta, kura tapšanā piedalījās tādi mākslinieki, kā komponiste, prestižās "Emmy" balvas laureāte Lolita Ritmanis, diriģents Māris Sirmais un Valsts akadēmiskā kora "Latvija" mākslinieki, kā arī īpaši filmai izveidots orķestris. Tajā orķestra producents un Latvijas Lielās Mūzikas balvas laureāts Edgars Saksons apvienojis mūziķus no Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālās operas un baleta, kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas.

Mūzikas ierakstu nodrošina Latvijas Radio 1.studijas komanda ierakstu daļas vadītāja Māra Briežkalna un skaņu režisora Vara Kurmiņa virsvadībā. Filmas instrumentācijas konsultants ir Larijs Renčs no ASV, savukārt filmas mūzikas miksēšanu īstenos amerikāņu producents un skaņu režisors – Marks Matsons. Filmas mūzikas radīšanu atbalsta Latviešu fonds un Valsts Kultūrkapitāla fonds, tā pirmatskaņojums plānots līdz ar filmas pirmizrādi 2019. gada novembrī.

"Dvēseļu puteņa" komandu veido 90 kino profesionāļi no Latvijas un ārvalstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists un Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste un prestižās "Emmy" balvas laureāte Lolita Ritmanis, "Casting Bridge" aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija “Kultfilma” un citi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.