Menu
 

Operdziedātāja Inga Šļubovska-Kancēviča iesaka apmeklēt dabas taku Krimuldā Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Foto – Agnese Zeltiņa Foto – Agnese Zeltiņa

Latvijas Nacionālajā operā šonedēļ sākas jaunā sezona un izrādēs klausītājus atkal priecēs operdziedātāja Inga Šļubovska-Kancēviča. Taču Inga atrod laiku arī īpašiem projektiem – jau 23. un 24. augustā viņa kopā ar kolēģiem operdziedātāju Juri Jopi un aktrisi Olgu Dreģi aicinās uz koncertprogrammu “Gaismēnu spēles”, kurā savīsies Alfrēda Kalniņa solodziesmas un Šekspīra soneti.

“Šī komponista mūzika izstaro siltu labestību, atspoguļo Latvijas dabas skaistumu, un tajā pazib arī humora dzirksts,” saka dziedātāja.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?
Operas izrādē “Mīlas dzēriens”, atrodoties augšā, ieraudzīju, ka galds sāk ripot uz orķestra bedres pusi. Paspēju noskriet pa trepēm, satvert galdu aiz viena gala – otrs jau karājās virs orķestrantu galvām! – un vilku, cik spēka, turklāt vienlaikus arī dziedāju. Tas notika zibenīgi!

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?
Kad mīļi cilvēki mani pārsteidz negaidīti. Visaizkustinošākais atmiņā ir brīdis, kad mīļotais vīrietis mani bildināja siltā vasaras vakarā jūras krastā.

Kas jūs iedvesmo darbam?
Daba, pastaigas pa mežu, pie jūras, bet tikai vasarā, jo aukstā laikā jāsargās no spēcīgā vēja, ceļojumi, putnu balsu klausīšanās. Pastaigas pa dabas takām ir kā visinteresantākās grāmatas lasīšana. Cenšos pēc iespējas biežāk izrauties ārā no Rīgas.

Jūsu veselīgie ieradumi?
Vingrošana no rītiem, spa apmeklējumi.

Jūsu kaitīgie ieradumi?
Mēdzu uztraukties par lietām, kuras nevaru ietekmēt.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?
Muzicēšana pie Augstkalnes ezera Tērvetē kopā ar pianisti Agnesi Egliņu un flautisti Ditu Krenbergu. Koncerta programmā bija iekļauti latviešu komponistu skaņdarbi, kuros tiek apdziedāti ziedi, putni un skaistā Latvijas daba. Tādu harmoniju ar to, ko atskaņojām, un to, ko redzēju acu priekšā, līdz šim vēl nebija izjutusi.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?
Dažādu tautu pasakas par mīlestību.

Kādu mūziku klausāties?
Brīvajos brīžos neklausos mūziku, jo to dzirdu un dziedu katru dienu; tā skan arī manā prātā. Eju uz klasiskās mūzikas koncertiem un operizrādēm tad, ja vēlos iedvesmoties.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?
Operas kafejnīca, bet vislabāk mājās, pašas gatavotas pusdienas!

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?
Ja vēlos baudīt krāšņas rozes – Rundāles pils parks, ja vēlos izstaigāties – dabas taka Krimuldā. Ja laiks pastaigām nav piemērots – kāda izstāžu zāle vai Latvijas Mākslas muzejs.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.