Menu
 

Izrāde par "Čikāgas piecīšiem" sajūsmina skatītājus, drīz – arī Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Nesen notikušajās izrādēs Jelgavā, Kuldīgā un Madonā skatītāji ar stāvovācijām juta līdzi jaunajai izrādei par “Čikāgas piecīšiem” – “Čikāgas piecīši. Leģendu atgriešanās”. Kā stāsta izrādes producente Laila Ilze Purmaliete, visās pilsētās Alberta Legzdiņa lomas atveidotājam Mārtiņam Eglienam pēc vairākas minūtes ilgušiem aplausiem izrādes gaitā ir jāklusina skatītāji, lai varētu turpināt izrādi.

“Ir ļoti liels prieks un gandarījums visiem izrādes dalībniekiem un, protams, skatītājiem. Tas ir liels notikums un emocionāls baudījums, pateicoties šīs leģendārās grupas skaistajām dziesmām un muzikālo aktieru, dziedātāju talantīgajam izpildījumam,” piebilst producente.

Diriģents Ivars Cinkuss apmeklēja izrādi Jelgavā un bija sajūsmināts par piedzīvoto.  Viņš teica, ka nekad nebija domājis, ka šī  izrāde viņam sniegs tās pašas emocijas, ko kādreiz “Čikāgas piecīši”. “Uzdevums ir izpildīts par visiem 100 procentiem, un vēl vairāk!” viņš ar gandarījumu secināja, piebilstot, ka sākotnēji bija ļoti skeptiski noskaņots par šo ieceri un savai dzīvesbiedrei Lorijai Cinkuss teicis, ka tur nekas nevar sanākt. 

Izrādi apmeklēja arī aktrise un režisore Dita Lūriņa, kura ļoti atzinīgi novērtēja aktieru veikumu un izrādi. “ Man ļoti patika, ka izrāde nekur nav jutelīga, samākslota, viss šķiet ir izdarīts ar vieglumu un ar lielu pietāti un mīlestību pret oriģinālu – vizuāli skaisti un muzikāli augstvērtīgi.” Viņa augstu novērtēja arī sava vīra Mārtiņa Egliena lielo meistarību, atveidojot Albertu Legzdiņu, kā arī Mārtiņu Brūveri Alberta Birkena tēlā. “Izrāde man atsauca atmiņā bērnību un lika vēlreiz izdzīvot tikšanos ar skaistajām dziesmām, kuras tiešām nemaz nav novecojušas. Ļoti brīnišķīgas emocijas.”

Izrādi apmeklēja arī Lorijas Vudas tēvs Jānis, kurš bija pārliecināts, ka izrāde noteikti ir jāved gan uz Ameriku, gan Austrāliju – visur, kur uzstājušies īstie “Čikāgas piecīši”, jo visur tā “aizies uz urrā!”.

Savukārt dziedātāja un “Čikāgas piecīšu” dalībniece Lorija Vuda izrādei ir atdāvinājusi savu vēsturisko puķaino kleitu, ar kuru viņa uzstājas Mežaparkā. Nu to ar cieņu un lepnumu uz skatuves nes abas Lorijas Vudas tēla atveidotājas – Ginta Krievkalna un Inita Sondore. “Pārņem nereāla sajūta, kad dzirdu no skatuves it kā Alberta balsi un viņa jokus, tas tiešām ir brīnums un liela aktieru meistarība. Viss ir lieliski. Mums diemžēl nebija savā laikā tādas iespējas – režisors, scenogrāfs, horeogrāfs utt., kas viss ir izmantots šajā izrādē. Man ir milzīgs emocionāls saviļņojums piedalīties šajā projektā un atkal kāpt uz skatuves ar “Čikāgas piecīšiem”, kā jaunībā,” piebilst Lorija.

“Čikāgas piecīši. Leģendu atgriešanās” ir muzikāla vīzija izrādē, kurā populāri aktieri un dziedātāji ar sirsnību un lielu pietāti rāda to, kādi bija un kādi nebija“Čikāgas piecīši. Izrādes pamatā ir Alberta Legzdiņa atmiņu stāstījumi no grāmatas “Čikāgas piecīšu piedzīvojumi” un “Čikāgas piecīšu” populārākas dziesmas. Lomās ir aktieri un dziedātāji Mārtiņš Egliens, Ieva Sutugova, Mārtiņš Brūveris, Inita Sondore, Ginta Krievkalna, Rolands Beķeris, Marģers Eglinskis. Režisors – Valdis Lūriņš.

16.augustā izrāde būs skatāma Līgo parkā Ulbrokā, 2.septembrī Mālpilī un 26.septembrī Ropažos, izrādes paredzētas arī Kandavā, Cēsīs, Bauskā, Smiltenē, Rīgā, Krustpilī, Liepājā un Limbažos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.