Menu
 

Ar vērienīgu programmu septembrī atklās kultūras centra "Siguldas devons” otro sezonu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Devona laikmets bija lēciens pasaules evolūcijā. Arī kultūras centrs “Siguldas devons” ir gatavs turpināt pārsteigt, aizraut un vilināt savu skatītāju kultūras notikumu dzīlēs un spēlēs vareno izrādi, kurā vakardiena pārtop rītdienā un pirmais lēciens pāraug otrajā. No 6. līdz 8. septembrim ar aizraujošu un daudzveidīgu programmu tiks atklāta kultūras centra “Siguldas devons” otrā sezona.

Jaunajā sezonā ēka tiks piepildīta ar kvalitatīvu un daudzveidīgu kultūras un mākslas saturu, turpinot iesākto ceļu jaunas pieredzes veidošanā, formas daudzveidības meklēšanā, kā arī veiksmīgas partnerības un sadarbības projektu īstenošanā, liecina informācija Siguldas novada pašvaldības mājaslapā.

Piektdien, 6. septembrī

Plkst. 20.00 un 21.30 “Siguldas devons” izaicina skatītājus piedalīties radošā ceļojumā “Lēcieni”, kas norisināsies galvenajās kultūras notikumu zālēs – “Radix”, “Silva” un “Digiti”.

Devonā augi iemācījās iesakņoties, meži – stiepties pret debesīm, un zivju pēcteči – staigāt pa sauszemi. Radošā ceļojuma laikā ar gaismas, kustības, skaņas un attēla klātbūtni izgaismosim “veiksmes laikmeta” evolūcijas procesu filozofisko transformēšanos šodienas cilvēka pieredzes modelī.

Ieeja ar bezmaksas ieejas kartēm, kuras iespējams izņemt “Siguldas devona” kasē no 27. augusta. Vietu skaits – ierobežots.

Tāpat kultūras baudītājiem tiks atvērta foto izstāde “No septembra līdz septembrim”, kas ļaus ieskatīties “Siguldas devona” pirmajā daudzveidīgajā un krāšņajā darbības sezonā. Izstāde būs apskatāma no 6. līdz 18. septembrim.

Sestdien, 7. septembrī

Plkst. 11.00 “Siguldas devons” aicina pasākumu rīkotājus un producentus uz sarunu brokastīm. Ieeja – ar ielūgumiem.

Plkst. 14.00 Dokumentālā filma “Kusamas bezgalība”, režisore Hītere Lenca, ASV.

Filma ļaus izsekot mākslinieces Jajoi Kusamas dzīvei no bērnības konservatīvajā Japānā līdz pat slavas uzplaiksnījumam ASV 1960. gados, kad viņa par preses uzmanību cīnījās ar nevienu citu kā Endiju Vorholu. Šobrīd māksliniecei ir astoņdesmit gadu, pēdējos 30 no tiem viņa ir pavadījusi garīgās veselības aprūpes iestādē Japānā. Jajoi Kusama ir atzīta par vienu no mūsdienu avangarda mākslas ikonām. Filma būs angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā. Filmu nav ieteicams apmeklēt skatītājiem, kas jaunāki par 12 gadiem. 

Savukārt plkst. 19.00 koncertā “Labvakar, Latvija! Labvakar, Sigulda!” skanēs komponista Jāņa Lūsēna mūzika no teātra izrādēm “Kaupēn, mans mīļais”, “Sfinksa”, “Indriķa hronika” un citām, kā arī pirmie komponista soļi elektroniskajā mūzikā un dziesmas, kas savulaik aizrāva daudzus un priecē vēl šodien.

Koncertā komponistam Jānim Lūsēnam pievienosies dziedātāji Zigfrīds Muktupāvels, Ance Krauze, Uģis Roze, Kristīne Zadovska, Andris Ērglis, Anmary, Ralfs Eilands, Ieva Akuratere, Annija Putniņa, Elizabete Lukaševiča, kā arī jauktais koris “Atvars”, diriģents Jānis Baltiņš. Koncertu vadīs – Oskars Morozovs.

Biļetes cena no 20 līdz 30 eiro (Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide).

Svētdien, 8. septembrī 

Svētdien uz kultūras centru īpaši tiek aicinātas ģimenes ar bērniem. No plkst. 11.00 līdz 17.00 mazie novadnieki varēs līdzdarboties aizraujošās radošās un izzinošās nodarbēs.

Plkst. 14.00 Muzikāla izrāde visai ģimenei “Loranga, jeb stāsts par vienu gluži traku māju”.

Izrāde stāsta par zēnu vārdā Masarīns, kas kopā ar tēti Lorangu un vectēvu Dartanjanu mitinās lauku mājās un ik dienu sastopas ar neparastiem notikumiem. Izrādes pamatā ir zviedru mūsdienu rakstnieces Barbru Lindgrenas asprātīgais un ēverģēlīgais piedzīvojumu stāsts “Loranga”. Izrādē piedalīsies aktieri Māra Uzuliņa, Agris Krapivņickis un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra mūziķu ansamblis.

Biļetes cena no 6 līdz 10 eiro (Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem 20% atlaide, novada daudzbērnu ģimenēm – 40% atlaide; bērniem līdz 5 gadu vecumam, ja netiek aizņemta atsevišķa sēdvieta, ieeja – bez maksas).

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.