Menu
 

"Kodols" iesaka: Ceļvedis jaukam vakaram Apriņķis.lv

  • Autors:  Gita Čaupale
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Brīvdienu vakaros, kad bērni ir gultās un varu mazliet veltīt laiku sev, esmu aizņemta ar labas filmas meklējumiem internetā. Bieži vien, kad apnīk meklēt, tad noskatos to, ko esmu redzējusi vairākas reizes, kas man noteikti patiks. Bet šajās brīvdienās iedomājos, ka varētu paskatīties filmu, kura pēdējā Amerikas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonijā saņēma gada labākās filmas titulu – “Ceļvedis” (angļu: “Green Book”).

Filma uzņemta 2018. gadā, tā ir amerikāņu biogrāfiska drama (ar komiskiem momentiem), kuras režisors ir Pīters Farelijs.

Filma ir par afroamerikāņu klasiskās mūzikas un džeza pianistu Donu Šērliju, kas 1962. gadā kopā ar nolīgto šoferi un miesassargu Toniju Vallelongu devās koncerttūrē ASV dienvidu štatos. Filmā ir aizskarta rasisma tēma un arī tas, kā filmas garumā mainās miesassarga attieksme pret tumšādaino Donu Šērliju.

“Ceļvedis” ieguva Amerikas Kinoakadēmijas balvu trīs kategorijās: “Labākā filma”, “Labākais oriģinālscenārijs” un “Labākais aktieris otrā plāna lomā”.

Ir vērts noskatīties tiešām labu kino, kur nav fantastikas, šaušanas un tukšas runas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.