Menu
 

Brauna un Brikmaņa Latvijai veltītais skaņdarbs pirmo reizi izskanēs Likteņdārzā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Gatis Balodis Foto: Gatis Balodis

Atzīmējot viena no Latvijas neatkarības atjaunošanas laika nozīmīgākajiem notikumiem – Baltijas ceļa – 30. gadadienu, 24. augustā Likteņdārzā notiks vērienīgs svētku koncerts "Saule, Pērkons, Daugava – Baltijas ceļam 30!". Komponists Mārtiņš Brauns par godu šim notikumam ir radījis jaunu skaņdarbu ar Uģa Brikmaņa pēdējā dzejoļa vārdiem, veltītu Latvijai un latviešu tautai. Skaņdarbs pirmo reizi skanēs šai koncertā.

Svētku koncertā "Saule, Pērkons, Daugava – Baltijas ceļam 30!" izskanēs mūsu tautai nozīmīgas un ar atmodas laiku asociatīvas melodijas un dziesmas, informē koncerta producente Maira Miķelsone. Koncertā piedalīsies komponists Mārtiņš Brauns, komponists Juris Kulakovs, koris "Gaudeamus", Ogres sieviešu koris "Rasa", jauktais koris "Cantus Fortis", folkloras ansamblis "Vērtumnieki", dziedātāji Ieva Akurātere, Lorija Vuda, Aija Andrejeva un citi. Savukārt pazīstamā horeogrāfa Agra Daniļeviča vadībā Daugavas krastā dejotāji izdejos skaistus deju priekšnesumus. Koncerta programmu veido diriģents Ivars Cinkuss un režisore Dace Micāne-Zālīte.

"Ar Baltijas ceļu sākās reāli procesi, pierādījās pasaulei, ka ar nevardarbīgu protesta akciju tautas var izteikt savu kvēlāko vēlmi – būt brīviem. Tamdēļ koncertu redzu kā brīvības daudzinājumu un apliecinājumu tam, ka Baltijas tautas  - latvieši, lietuvieši un igauņi – ir vienots spēks. Saule, Pērkons, Daugava – Raiņa vārdos dzīvo trīsvienība latviešu svētumiem, katrs ar savu spēku un aizsardzību tautai," skaidro koncerta režisore un scenārija autore Dace Micāne-Zālīte. Viņa stāsta, ka Likteņdārzs ir vispiemērotākā vieta šādam koncertam, kurš plānots kopā ar saules gaitas noslēgšanos vakarā.

Kokneses kultūras cilvēki, dziedātāji dejotāji līdzēs koncerta dalībniekiem un viesiem pirms koncerta veidot simbolisku Baltijas ceļu, sadodoties rokās un vienojoties kopīgās dziesmās, vēsta M. Miķelsone. Biļetes var iegādāties vietnē www.bilesuparadize.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.