Menu
 

Siguldā gaidāmi piemiņas pasākumi māksliniekam Zigurdam Zuzem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.sigulda.lv Foto: www.sigulda.lv

22. augustā Siguldas kapsētā un Siguldas novada bibliotēkā notiks piemiņas pasākumi latviešu grafiķim Zigurdam Zuzem, lai mākslinieka deviņdesmitajā jubilejā izrādītu cieņu viņa talantam un lielajam ieguldījumam latviešu grafiskās mākslas attīstībā.

Pasākumi sāksies plkst. 16.30 ar piemiņas brīdi un ziedu nolikšanu Zigurda Zuzes kapavietā Siguldas kapos, savukārt plkst. 18.00 notiks grafikas izstādes "Siguldas ainavas" un novadpētniecības izstādes "Ar Siguldu sirdī: Zigurdam Zuzem – 90" atklāšana Siguldas novada bibliotēkā. No plkst. 19.00 būs iespēja vērot dokumentālo īsfilmu "Zigurds Zuze" (režisori Helga Ose, Eglons Osis, 1972), kā arī citus video sižetus ar mākslinieka dzīves ainām, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Mākslu skolas "Baltais flīģelis" audzēkņu grafikas darbu izstādē "Siguldas ainavas" būs skatāmi konkursam "Siguldas līnija" gatavotie darbi, kas tapuši skolotājas, mākslinieces Patricijas Brektes vadībā. Mākslu skola organizē Latvijas mākslas skolu audzēkņu vizuālās mākslas konkursu grafikā "Siguldas līnija", lai popularizētu grafikas tradīcijas, grafikas tehniku daudzveidību, kā arī iepazītu un godinātu siguldieti Zigurdu Zuzi un citus latviešu grafikas klasiķus. Izstāde bibliotēkā būs skatāma līdz 30. septembrim, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Izcilais latviešu grafiķis Zigurds Zuze bērnību un skolas gadus pavadījis Siguldā, vēlāk bijis Latvijas Mākslas akadēmijas profesors un dekāns, bet Siguldu savā sirdī turējis vienmēr: "Sigulda ir mana dzimtene. Rīgā esmu nodzīvojis četrdesmit deviņus gadus, tomēr saikni ar Siguldu neesmu nekad pazaudējis. Tā bija brīnišķīga sajūta – no jauna atgriezties tēva mājās. Droši varu apgalvot, ka Sigulda ir mana paradīze."

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.