Menu
 

Salaspilī priecēs jaunatnes cirka festivāls "Brīnumu pilna pasaule"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Ilona Krastiņa, Salaspils Kultūras nams Foto: Ilona Krastiņa, Salaspils Kultūras nams

24. augustā plkst. 12.00 un 18.00 Salaspilī uz kultūras nama “Rīgava” skatuves notiks 13. starptautiskā jaunatnes cirka festivāla “Brīnumu pilna pasaule” izrādes, savukārt 25. augustā plkst. 17.00 festivāla noslēguma jeb galā izrāde norisināsies uz “Maskavas nama” skatuves.

“Festivāla izrādes ir aizraujošs konkurss par augstāko balvu – “Skatītāju simpātija”. Šo balvu noteiks skatītāju skaļie aplausi un vērtējuma balsis. Divas izrādes vienā dienā, bet katra no tām – absolūti atšķirīga. Tikai noskatoties abas konkursa izrādes, iespējams gūt pilnu iespaidu par mūsdienu cirka pasaules sasniegumiem un iespējām. Starptautiskās žūrijas sastāvā – Latvijas, Ukrainas, Igaunijas, ASV, Dānijas cirka speciālisti. Jaunie mākslinieki pārstāvēs Latviju, Lietuvu, Baltkrieviju, Krieviju, Ukrainu, kopā 13 cirka skolas un studijas. Starp tiem – gan plašas amplitūdas dažādu akrobātikas žanru pārstāvji, gan žonglieri, ekvilibristi, gan, protams, gaisa vingrotājas, gan pārsteidzošie jaunie klaunādes talanti – jaunie mākslinieki vecumā no 5 līdz 20 gadiem,” stāsta festivāla projekta autore Lolita Lipinska.

Festivāla izrādes apmeklēt ir solījušies arī Latvijas cirka mākslas vecmeistari, un jaunos izpildītājus sagaida aizraujošas tikšanās ar viņiem, būs iespēja dzirdēt viņu vērtējumu, atmiņas un profesionālās pieredzes noslēpumus, norāda projekta autore.

Festivālu rīko biedrība “Cirka mākslinieku asociācija”. Biļetes var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.