Menu
 

Gaidāms krāšņs cikla "Saulrieta koncerti Mārupē" noslēgums

  • Autors:  Apriņķis.lv
Grupa "Pērkons". Publicitātes foto Grupa "Pērkons". Publicitātes foto

28. augustā Mārupē aktīvās atpūtas parkā "JIP Mārupīte" noslēgsies otrā sezona ciklam "Saulrieta koncerti Mārupē". Kopumā šajā sezonā būs aizvadīti 13 koncerti, pulcējot tādus māksliniekus kā "Dzelzs vilks", "Riga Reggae", Kārlis Būmeistars, "My Radiant You", estrādes apvienība "Kaija", Gapoljeri, "Neaizmirstulītes" un Laimis Rācenājs, "Bad Habbits", "Keksi", "Carousel" un citi.

Iedvesmojoties no koncertu radītās patīkamās auras, ir tapusi arī dziesma ar nosaukumu "Saulrieta melanholija", kuru var noklausīties populārākajās mūzikas straumēšanas vietās. Dziesmu sakomponējusi diriģente, vokālas grupas "Latvian Voices" dziedātāja Laura Leotjeva, kas kopā ar Eduardu Plankāju radījusi arī tekstu. Dziesmas izpildījumā piedalās "Dzelzs vilka" solists Juris Kaukulis, kurš ir arī redzams speciāli dziesmai radītā videoklipā, kuru var noskatīties vietnē "Youtube", informē organizatori.

Noslēguma koncerta programma solās būt īpaši piesātināta, iekļaujot tajā visdažādākos māksliniekus. Koncertu atklās "Mariachi Baltica". Mariači ir Meksikas muzikālā vizītkarte: vīri un sievas, tērpušies stilizētos rančero kostīmos un sombrero, bruņojušies ar ģitārām, vijolēm un trompetēm, skandējot dziesmas – gan nevaldāmi jautras, gan romantiski sentimentālas.

Koncertu turpinās Elza Rozentāle ar projektu "Electric Elza", kas ir elektrosvinga projekts kabarē un "The Great Gatsby" noskaņās. E. Rozentāle daudzus gadus ir piedalījusies režisora Viktora Runtuļa veidotajos “Cabaret” koncertuzvedumos Rīgā, Maskavā, Erevānā un Mumbajā kopā ar tādiem māksliniekiem kā Daumants Kalniņš, Ralfs Eilands, Aija Vītoliņa un Dons. Koncertā E. Rozentāle uzstāsies kopā ar DJ Monsta un kontrobasistu Tomu Poišu, vēsta pasākuma rīkotāji.

Rihards Saule ar projektu "Queentesence" turpinās koncertu ar populārākajām grupas "Queen" dziesmām, cenšoties nonākt līdz šīs leģendārās grupas mūzikas kvintesencei. Pavisam "Queentesence" projekta grupas sastāvā ir seši profesionāli mūziķi.

Otro "Saulrieta koncertu Mārupē" sezonu noslēgs leģendārā latviešu rokgrupa "Pērkons". Padomju laikā grupa tikusi aizliegta pat divas reizes. Tās sastāvs ir gandrīz palicis nemainīgs: grupā darbojas tās dibinātājs taustiņinstrumentālists Juris Kulakovs, aktrise un dziedātāja Ieva Akurātere, Raimonds Bartašēvics, Juris Sējāns, Leons Sējāns un Ikars Runģis, stāsta organizatori.

Koncertu vadīs "Radio SWH" ētera personība, improvizācijas teātra "Spiediens" aktrise Sanda Dejus. Iepriekš koncerta vadītāja lomā iejutušies aktieri Gundars Āboliņš, Toms Liepājnieks, Imants Strads, Normunds Bērzs, komiķi Rūdolfs Kugrēns un Edgards Bāliņš, kā arī rokeris Frīdis jeb Aivars Freimanis un UFO jeb Kaspars Upaciers.

Koncerta sākums plkst. 19.00. Tā kā vietu skaits ir ierobežots, organizatori aicina apmeklētājus ierasties savlaicīgi, ņemot arī līdzi savu pledu vai kādu saliekamu krēsliņu. Biļetes var iegādāties lētāk iepriekšpārdošanā "Biļešu paradīzes" kasēs un vietnē www.bilesuparadize.lv. Pasākuma dienā, pērkot uz vietas, biļetes cena 10 eiro. Bērniem līdz 14 gadu vecumam pieaugušā pavadībā ieeja bez maksas. Autostāvvietas – bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.