Menu
 

Jūrmalas kultūras centrā atklās Dzintara Adieņa personālizstādi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes attēls Publicitātes attēls

4. septembrī plkst. 17.00 Jūrmalas kultūras centra 1. stāva foajē tiks atklāta mākslinieka Dzintara Adieņa personālizstāde “Pasaules elpa”. Izstādē kopumā būs apskatāmi ap 20 mākslas darbu – eļļas, akvareļu gleznas un zīmējumi.

Dzintars Adienis ir jūrmalnieks. Tāpat kā liela daļa Latvijas mākslinieku, mācījies Jaņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā. 2000. gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu, iegūstot mākslas maģistra diplomu. Kopš 2003. gada ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs, bet radoši strādā un izstādēs piedalās jau kopš 1997. gada, informē Jūrmalas kultūras centra vecākā projektu vadītāja Sanija Šūpulniece.

Piedalījies grupu izstādēs ne tikai Rīgā un Jūrmalā, bet arī Igaunijā – Pērnavā (2004.), Lietuvā – Klaipēdā (2006.), Somijā – Pietarsāri (2006.). Sākot ar 2006. gadu, kad tika likti pamati starptautiskajai marīnistu izstādei Jūrmalas pilsētas muzejā, mākslinieks katru gadu ir eksponējis savus darbus arī šajā projektā. 2018. gadā sarīkojis personālizstādes Jelgavas Ģ. Eliasa vēstures un mākslas muzejā, Kandavā un Liepājā. Katru gadu piedalās vairākos plenēros.

“Izstādē būs apskatāmi darbi, kas tapuši, iedvesmojoties no ceļojumiem ārzemēs un tepat Latvijā – sižetiski darbos dominē ainava, Latvijā, Lietuvā, Francijā un Venēcijā notvertie mirkļi, katram darbam meklēta sava noskaņa, savs glezniecības rokraksts, krāsu kolorīts. Katrs darbs nav tikai konkrētas vietas fiksācija, bet esmu centies ielikt savas sajūtas, izcelt, konkrētās vietas burvību,” stāsta mākslinieks.

Dzintars Adienis aktīvi iesaistās Jūrmalas mākslas dzīvē. Vairākus gadus strādājis par vizuālās mākslas pedagogu Slokas pamatskolā, šobrīd ir Jūrmalas Mākslas skolas pedagogs. 2007. gadā bijis projekta vadītājs un maketētājs izdevumam, kas veltīts Latvijas Mākslinieku savienības Jūrmalas nodaļas 30 gadu jubilejai, bet 2013. gadā realizējis savu ideju – mākslas katalogu, kurā apvienota lielākā daļa Jūrmalas mākslinieku. 2004. gadā konkursā “Jūrmalas Gada balva mākslā” Dzintars Adienis saņēmis Jūrmalas pilsētas domes apbalvojumu nominācijā “Jūrmalas Gada mākslinieks”, bet 2006. gadā apbalvojums nominācijā “Gada izstāde Latvijā”, vēsta S. Šūpulniece.

Izstādes būs apskatāma līdz 28. oktobrim. Darba laiks: pirmdienās–piektdienās no plkst. 13.00 līdz 18.00, sestdienās slēgts, svētdienās no plkst. 12.00 līdz 17.00. Ieeja bez maksas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.