Menu
 

Ādažos atklās Ievas Saulītes izstādi "Savstarpēji pirmskaitļi"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

6. septembrī plkst. 18.00 Ādažu kultūras centra izstāžu zālē tiks atklāta mākslinieces Ievas Saulītes izstāde “Savstarpēji pirmskaitļi”, kurā būs skatāmi gleznojumi un dažādu materiālu saspēle objektos. Izstāde būs pieejama skatītājiem līdz 4. oktobrim.

Ekspozīcijā būs skatāmas abstraktas formulas un vienādojumi gleznojumos un telpiskos objektos, kur tiešā veidā saspēlējas dažādas sastāvdaļas, kas atgādina kā dabas, tā rūpnieciski radītas lietas, netieši rādot un radot dažādas atsauces, informē māksliniece.

""Viens" ir visvientuļākais skaitlis, kas tu būsi. "Divi" var būt tikpat slikti. Tas ir nākamais vientuļākais skaitlis pēc tam. Savstarpēji pirmskaitļi ir tādi veseli skaitļi, kuru vienīgais kopīgais dalītājs ir skaitlis "viens". Visam savstarpēji ir kopīgs vismaz kaut kas viens, tomēr visbiežāk – daudz kas vairāk," par izstādes ideju stāsta I. Saulīte.

Izstādēm māksliniece veido darbu sērijas, izteiksmes līdzekļos un tehniskajos paņēmienos iekļaujot plašu mākslas veidu spektru, tostarp zīmējumus, gleznojumus, grafikas, tekstilu un citus materiālus.

Kā vēsta I. Saulīte, viņa studējusi Latvijas Mākslas akadēmijā tēlniecības specialitātē, kā arī University for the Creative Arts Kenterberijā, Apvienotajā Karalistē. No 2007. gada regulāri piedalās dažāda mēroga projektos un izstādēs Rīgā, citviet Latvijā un ārvalstīs, kā arī starptautiskās izstādēs un mākslas notikumos – starptautiskajā tēlniecības kvadriennāle 2016. gadā un festivālā "Survival Kit" 2012. gadā. No 2009. gada regulāri veido personālizstādes, paralēli Ieva Saulīte pieteikusi sevi arī kā kuratori – Latvijas Laikmetīgās mākslas centra "Ofisa galerijā", kultūras platformā "Nabaklab" un citos neatkarīgos projektos.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.