Menu
 

Jutekliski tēlojumi, asinis stindzinošas balādes un heroiskas poēmas dzejas izrādē "Vilis Daudziņš. Plūdons un Upes dievs"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

26.septembrī plkst. 19.00 Mūzikas namā “Daile” notiks sezonas pirmizrāde Viļa Daudziņa autordarbam, poētiskai lekcijai “Vilis Daudziņš. Plūdons un Upes dievs”. Skatītāju uzmanībai tiks piedāvātas vairākas līdz šim mazāk zināmas Viļa Plūdoņa balādes.

“Daiļlasīšana līdzās teātrim un dziedāšanai ir viens no cēlākajiem un augstākajiem izpriecas avotiem un viens no lietderīgākajiem un ieteicamākajiem sabiedrības laika kavēkļiem. Pacilādama jūtas un izglītodama prātu, daiļlasīšana veicina sabiedrības estētisko ieražu izdaiļošanu.”

Tie ir Viļa Plūdoņa vārdi no viņa sarakstītās grāmatas “Deklamācija jeb daiļlasīšana.” Lekcijas autors, Jaunā Rīgas teātra aktieris Vilis Daudziņš nolēmis sekot dzejnieka aicinājumam, un tas tiek nodots skatītāju vērtējumam ar cerību, ka priekšnesums pacilās skatītāju jūtas, izglītos prātu un izdaiļos estētiskās ieražas.

Četri  lieliski mūziķi – Ieva Nīmane, Artūrs Bērziņš, Ernests Mediņš un Jēkabs Nīmanis – caurvīs lasījumu ar īpaši šim poētiskajam lasījumam radītu mūziku.

Izrādē skanēs jutekliski tēlojumi, asinis stindzinošas balādes un heroiskas poēmas. Lai klausītājiem sniegtu pilnīgāku ieskatu Plūdoņa poēzijā, katru tēlojumu ievadīs neliels komentārs. Tas būs stāsts par mākslinieku ar neatkārtojamu muzikalitāti un ritma izjūtu, virtuozu vārda meistaru, balāžu un poēmu karali. Cilvēku, kurš kļuva par upes Dievu Plūdoni.

27.septembrī plkst. 19.00 poētiskās lekcijas “Vilis Daudziņš. Plūdons un Upes dievs” pirmizrāde notiks Vidzemes koncertzālē “Cēsis”. Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.