Menu
 

Foto: Latvijas Nacionālajā operā jauniestudējuma pirmizrādi piedzīvo Imanta Kalniņa opera "Spēlēju, dancoju"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Agnese Zeltiņa Foto - Agnese Zeltiņa

26.septembrī Latvijas Nacionālajā operā pirmizrādi piedzīvo Imanta Kalniņa opera “Spēlēju, dancoju” ar Imanta Ziedoņa libretu. “Spēlēju, dancoju” jauniestudējums iekļauts Latvijas valsts simtgades programmā. 1977.gadā radīto komponista Imanta Kalniņa un libreta autora Imanta Ziedoņa operu, kas tapusi pēc Raiņa lugas “Spēlēju, dancoju” (1916) motīviem, radošā komanda interpretēs mūsdienu Latvijas vidē un sabiedrībā.

“Luga, manuprāt, ir par jautājumu, kas vienmēr bijis svarīgs cilvēkiem visā pasaulē. Tas ir jautājums par labo un ļauno, par gaismu un tumsu. Par šo divu kvalitāšu pretrunīgumu, atšķirīgumu un iespējamo simbiozi. Kā toreiz, tā šodien gan Rainis, gan Ziedonis ar šo darbu jautā: kurā –  gaismas vai tumsas –  pusē tu, cilvēk, esi? Kurā pusē tu būsi, kad tev būs jāizvēlas? Par to ir šī luga. Un vēstījums paliek tāds arī šodien – vai tu būsi spējīgs sevi ziedot gaismai vai nebūsi?” saka komponists Imants Kalniņš.

Jauniestudējumu veido muzikālais vadītājs un diriģents Mārtiņš Ozoliņš, diriģents Andris Veismanis, režisore Laura Groza-Ķibere, scenogrāfs Miķelis Fišers, kostīmu māksliniece Kristīne Pasternaka, dramaturgs Evarts Melnalksnis, kustību režisors Rūdolfs Gediņš, video mākslinieks -8 un gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš.

Tota lomā – Andris Ludvigs, Raimonds Bramanis vai Juris Jope, Leldes tēlu atveidos Marlēna Keine, Jūlija Vasiļjeva vai Viktorija Pakalniece, Trejgalvja lomā – Jānis Apeinis vai Armands Siliņš.

Ar Eiropas Savienības atbalstu “Spēlēju, dancoju” pirmizrāde tiešraidē tiks translēta vairākos reģionālajos kultūras centros, arī kultūras centrā “Siguldas devons”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.