Menu
 

Šefpavāra Mārtiņa Rītiņa 70 gadu jubilejas svinībās skanēs dažādu žanru skaņdarbi

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ronalds Šulcs Foto - Ronalds Šulcs

19.oktobrī skaistu un apaļu jubileju atzīmē slavenais šefpavārs Mārtiņš Rītiņš, kurš šogad savu jubileju nolēmis svinēt īpaši un grandiozi. Pasākumu “Kas var būt labāks par šo”. Mārtiņa Rītiņa talantu suminot”, kura vadība uzticēta JRT aktierim Gundaram Āboliņam un TV personībām Baibai Sipeniecei-Gavarei un Valteram Krauzem, “Hanzas Peronā” ar saviem priekšnesumiem kuplinās daudzi pazīstami mākslinieki, kas ir ilggadīgi Mārtiņa Rītiņa draugi.

Viņu vidū ir operdziedātāja Inese Galante, LNO soliste Evija Martinsone, ar kuru kopā gaviļnieks savulaik piedalījās TV šovā “Dziedi ar zvaigzni”; LNO soliste Ilona Bagele ar pavadošo muziķu grupu, dziedātāja un “Čikāgas piecīšu” dalībniece Lorija Vuda, Normunds Rutulis, “Jauno Jāņu Orķestris”, Aminata, Ieva Akuratere, Varis Vētra, vokālā grupa “Framest”, MC orķestris, māksliniece Elita Patmalniece, Olga Rajecka, Aigars Grāvers u.c. viesi.

Koncertā skanēs M. Rītiņa un E. Martinsones dziedātais duets no E. L. Vēbera “Operas spoka”, Raimonda Paula dziesmiņa “Mēs, jautrie pavāri” no kinofilmas “Vella kalpi”, M. Brauna dziesma “Mīla ir kā uguns” (“Mārtiņa kora” interpretācijā); speciāli uz šo pasākumu būs ieradušies gaviļnieka brāļi, un viņu apvienība “Brāļi Rītiņi” gatavo divus priekšnesumus – Jāzepa Vītola “Uguns milna” un “Mozzarts 4 koncerto Flaunders & Son”; Jāņa Lūsēna “Dūjas himna” u.c. skaņdarbi. Viesiem tiks piedāvāts izbaudīt arī pavāru sagatavotās uzkodas, ledus šovu, Elitas Patmalnieces vadīto gleznošanas meistarklasi, bārmeņu šovu, “šokolādes sprādzienu” u.c. pārsteigumus.

Biļetes uz Mārtiņa Rītiņa jubilejas koncertu var iegādāties “Biļešu paradīzes” tīklā.

Biļetes cenā pie galdiņa iekļautas uzkodas, kuras gatavo labākie Latvijas pavāri, un dzirkstošs dzēriens. Koncertā iegūtie līdzekļi tiks veltīti Mārtiņa fondam un rehabilitācijas centram “Dūjas”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.