Menu
 

Dziedātāja Ance Krauze iesaka doties dabā Apriņķis.lv

  • Autors:  "Kodols"
Publicitātes foto Publicitātes foto

Mūzikas namā "Daile" 1. novembrī pirmo reizi izskanēs dziedātājas Ances Krauzes koncertprogramma "Sasala jūrīna", kas tapusi sadarbībā ar Maestro Raimondu Paulu. Programmā skanēs R. Paula tautasdziesmu apdares, melodijas no izrādēm "Kabīrijas naktis" un "Marlēna", kā arī dziesmas no Maestro un Ances Krauzes sadarbības pirmsākumiem.

Kas ir ekstrēmākais, ko dzīvē esat darījusi?

Pirmo reizi braucu ar motorolleru pie māsas, bet ar braukšanas instrukciju (kā braukt, kur ir bremze un gāze) pa telefonu mani iepazīstināja vīrs. Turpceļš bija veiksmīgs, atpakaļceļš – ne īpaši.

Viens no aizkustinošākajiem brīžiem dzīvē?

Protams, visu triju meitu – Elzas, Kates un Billes – piedzimšana.

Kas jūs iedvesmo darbam?

Lai šo darbu darītu, man svarīgs ir tā saturs. Iedvesmo mani daba, ģimene, sporta aktivitātes un laba veselība.

Jūsu veselīgie ieradumi?

Mani veselīgie ieradumi ir kustība. Pilsētā visbiežāk izvēlos pārvietoties ar velosipēdu, siltākā laikā ļoti patīk skriešana pa parku vai gar jūras malu, kaitošana, vingrošana, ziemā distanču slēpošana un snovbords. Dievinu dārza veltes no mammas dārza.

Jūsu kaitīgie ieradumi?

Mans kaitīgais ieradums ir no mušas uzpūst ziloni, kā rezultātā rodas nevajadzīgs stress.

Kultūras baudījums, kas pēdējā laikā atstājis spilgtāko iespaidu?

Tā kā divas manas meitas apgūst vijoles spēli, bieži izvēlamies klausīties vijolmūzikas koncertus. Jūnija beigās ar Elzu vairākas dienas internetā sekojām līdzi XVI Pētera Čaikovska starptautiskajam izpildītāju konkursam vijolniekiem. Tas tiešām bija baudījums – augsta profesionalitāte, meistarība, muzikalitāte, sarežģīts un daudzveidīgs repertuārs.

Grāmata vai filma, ko ieteiktu citiem?

Šajā dzīves posmā ieteiktu divas brīnišķīgas Māras Zālītes grāmatas – "Pieci pirksti" un turpinājumu "Paradīzes putni". Un vēl noteikti Valentīnas Freimanes atmiņu grāmatu "Ardievu, Atlantīda!". Caur šīm grāmatām lieliski var izprast nozīmīgus Latvijas vēstures notikumus.

Kādu mūziku klausāties?

Mūziku klausos maz, bet patīk klasiskā mūzika, kuru visbiežāk baudu «dzīvajā» izpildījumā. Ikdienā darbi vislabāk sokas, ja apkārt ir klusums.

Iecienīta vieta, kur pusdienot?

Pusdienas mājās ir vislabākais, kafejnīcas un restorāni nav mana ikdiena.

Vieta, ko noteikti iesakāt apmeklēt?

Šī vieta noteikti ir dabā. Mani fascinē mūsu jūras krasta līnija – cik tā dažāda ar savu reljefu, mainīga pēc lielajiem vējiem rudeņos un krasta vējiem vasarās, kā arī mīkstākajām smiltīm pasaulē!

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.