Menu
 

Jura Kursieša filma "Oļegs" tiks izrādīta vairāk nekā 25 kinoteātros Francijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Skaudrais, uz patiesiem notikumiem balstītais stāsts par mūsdienu verdzību filmā “Oļegs” izpelnījies arī Francijas kino ekspertu atzinību. Jau mēneša beigās filma nonāks Francijas kinoteātros, kas ir nozīmīgs notikums Latvijai – šī ir pirmā filma, kurai izdevies ielauzties sarežģītajā Francijas kino tirgū. Filma “Oļegs” Francijā tiks izrādīta ne tikai festivālos, bet arī regulārajos kino seansos vairāk nekā 25 kinoteātros, informēja Filmas komunikācijas konsultante Marta Lagzdiņa.

“Mēs uzskatām, ka filma “Oļegs” ir nozīmīgs stāsts un patiks franču auditorijai, jo tas ir tīrs sociālais trilleris, kas atspoguļo mūsdienu Eiropu,” izteikusies filmas izplatītāja Francijā Benedikta Tomasa. Jau pirms oficiālās Francijas pirmizrādes filma tika izrādīta 25 avant-premiere jeb pirms-pirmizrādes seansos. Dažos no tiem  piedalījās arī filmas režisors Juris Kursietis. Tiekoties ar presi un skatītājiem, režisors bija patīkami pārsteigts par lielo franču interesi.

Jau ziņots, ka pilnmetrāžas filmas “Oļegs” pamatā ir patiess stāsts par Latvijas nepilsoni, pēc profesijas miesnieku, kurš devies labākas dzīves meklējumos – strādāt gaļas kombinātā Beļģijā. Pavisam drīz galvenais varonis nokļūst bezcerīgā situācijā, jo viņa dzīvi sāk kontrolēt poļu noziedznieku banda. Psiholoģiskā spriedze spiež galveno varoni pieņemt lēmumu par bēgšanu, kas sākumā šķiet neiespējama.

Filma “Oļegs”  ir Latvijas, Lietuvas, Beļģijas un Francijas kopražojums.  Radošajā komandā Latviju pārstāv pašmāju producentu komanda “Tasse Film”. Filma “Oļegs” saņēmusi astoņas nacionālās kinobalvas “Lielais Kristaps” nominācijas, tai skaitā kā labākā filma, labākais režisors, labākais aktieris un labākais scenārijs. Filma nesen arī novērtēta kinofestivālā “CinEast” Luksemburgā, kur saņēmusi “Grand Prix”.

Komentējot filmas izplatīšanu Francijā, Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma uzsver: “Filma “Oļegs” ir viens no pēdējo gadu Latvijas kino pārliecinošākajiem veiksmes  stāstiem. Tam apliecinājums ir gan fakts, ka šī tematiski aktuālā un mākslinieciski pārliecinošā filma pirmizrādi piedzīvoja nozīmīgajā Kannu festivālā, gan atzinīgās recenzijas ietekmīgos pasaules preses izdevumos un tas, ka filma turpina ceļot, gūstot festivālu balvas un atzinību. Filmas “Oļegs” pirmizrāde Francijas kinoteātros ir īpašs sasniegums, kas apliecina ne tikai Oļega  kā “festivālu filmas” kvalitātes, bet arī tās aktualitāti un konkurētspējas potenciālu vienā no nozīmīgākajām Eiropas kino lielvalstīm – Francijā.”

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.