Menu
 

Garkalnes novada koris "Pa Saulei" izcīna bronzu Eiropas koru konkursā Tolosā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Koris “Pa Saulei” sīvā konkurencē ieguvis bronzas medaļu folkloras kategorijā, pirmo reizi savā pastāvēšanas vēsturē piedaloties vienā no prestižākajiem koru konkursiem pasaulē – Eiropas koru grand prix konkursā Tolosā, Spānijā. Kori konkursā diriģēja kora mākslinieciskā vadītāja Marta Ozola.

Folkloras programma vienmēr ir īpaša, jo tiek atskaņota latviešu tautas mūzika, stāsta kora pārstāve Inese Siksna. Šoreiz tā bija vēl īpašāka, jo koris programmu noslēdza ar kora diriģenta Jāņa Ozola tautasdziesmas aranžiju “Deviņi dēli”, ar kuru uzstājās arī apbalvošanas ceremonijā, godinot autoru ar lielām ovācijām. Folkloras programmā koris atskaņoja arī Lauras Jēkabsones skaņdarba “Nāc, dieviņi” otro redakciju, kas veltīta korim “Pa Saulei”. Tā ļāva klausītājiem iepazīt latviešu tradicionālo dziedājumu.

“Ar šo panākumu “Pa Saulei” ir sevi pieteicis pasaules koru elitē, un iegūtā pieredze, emocijas un publikas mīlestība katram koristam ir solis augšup. Ir paveikts liels darbs,” norāda kora vadītāja Marta Ozola. Koris Basku zemē ne tikai piedalījās konkursā, bet arī aktīvi koncertēja, sniedzot koncertus dažādās pilsētās, kur tika uzņemts ar stāvovācijām.

Koris “Pa Saulei” ir dibināts 2009. gadā. Desmit gadu pastāvēšanas laikā koris diriģentu Jāņa Ozola, Martas Ozolas un Margaritas Dudčakas vadībā ir ieguvis vietēja un starptautiska mēroga atzinības, izcīnot vairākas zelta godalgas koru konkursos ne tikai Eiropā, bet arī Āzijas valstīs, atzīmē I. Siksna.


atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.