Menu
 

Baha kamermūzikas festivāla turpinājumā izskanēs pianista Reiņa Zariņa koncerts

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

19.Starptautiskā Baha kamermūzikas festivāla turpinājumā 10.novembrī plkst.19 Mazajā Ģildē muzicēs izcilais latviešu pianists Reinis Zariņš, klausītājiem piedāvājot Johana Sebastiana Baha skaņdarbus. Programmā: Franču svīta Sol mažorā, Tokāta do minorā, Itāļu koncerts, Partita mi minorā.

“Pēc idejas Bahs nav visiem šodien vajadzīgs. Baha mūzika nav kaut kādas universālas zāles pret cilvēces pašreizējo stāvokli. Bet vienlaikus ir diezgan skaidrs, ka Bahs ar savu mūziku liecina par pasauli, kuru mēs dziļi sevī atpazīstam patiesu esam, lai arī paši esam gaužām tālu no tās aizvirzījušies. Tā ir pasaule, kurā pastāv absolūtas vērtības, kurai ir nesatricināms fundaments. Mums šis fundaments ir izvilkts no kājapakšas un tāpēc savā ziņā ir normāli, ka kādu cilvēku daļu pievelk māksla un mūzika, kas atspoguļo to, kas daudziem šķiet neatgriezeniski zudis,” saka R. Zariņš.

Atgādināsim, ka Anglijā rezidējošais latviešu koncertpianists Reinis Zariņš ir viens no Latvijas ievērojamākajiem talantiem, dziļi pārdomātu interpretāciju meistars, spožs solists un prasmīgs kamermūziķis, konceptuālu starpmākslu projektu autors un trīskārtējs “Lielās Mūzikas balvas” laureāts.

19.Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls norisinās no 5.novembra līdz 1.decembrim, un tā laikā klausītājiem Rīgā un Kuldīgā tiks piedāvāti pieci krāšņi koncerti ar izcilu mākslinieku piedalīšanos. Festivāla programma pieejama mājaslapā www.music.lv/bachfestival/, kā arī facebook.com/bachfestivallatvia/.

Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.