Menu
 

Decembrī Ķekavā, Piņķos un Baltezerā izcili mūziķi sniegs Ziemassvētku koncertu "Es ticu" Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Sākoties gada gaišāko svētku gaidīšanas laikam, Latvijas dievnamos viesosies jauna Ziemassvētku noskaņu programma "Es ticu...”. Tajā komponista Valta Pūces vadībā apvienojušies izcili mūzikas profesionāļi – brīnumskaistās balss īpašniece, operdziedātāja Inga Šļubovska-Kancēviča, vijoļspēles meistars Raimonds Ozols, niansētā flautas burve Dita Krenberga un pats Valts Pūce pie taustiņinstrumentiem.

Ziemassvētku programma izskanēs 7. decembrī  Jūrmalā, Dubultu ev.lut baznīcā; 8. decembrī  Jelgavā, Sv.Annas baznīcā; 13.decembrī Doles-Ķekavas ev.lut baznīcā; 14. decembrī  Valmierā,  Sv. Sīmaņa baznīcā; 15. decembrī Kuldīgas Sv. Annas baznīcā, 17. decembrī Ogres Sv.Meinarda Romas katoļu baznīcā; 19. decembrī Piņķu Sv.Jāņa ev.lut baznīcā; 20. decembrī Baltezera baznīcā, 21.decembrī Mazmežotnes muižā, 22. decembrī Rīgas Lutera  baznīcā Torņkalnā; 23. decembrī  Madonas kultūras namā.

Kā vēsta rīkotāji, koncertā skanēs tradicionālās Ziemassvētku dziesmas, instrumentāli skaņdarbi un komponista Valta Pūces oriģināldarbi ziemīgās noskaņās.  Plašākai publikai gluži neierastā ampluā dzirdēsim lielisko vijolnieku Raimondu Ozolu, kurš, izrādās, ir arī lieliskas balss īpašnieks un līdztekus vijoļspēlei izdziedās arī vairākus duetus kopā ar operdziedātāju Ingu Šļubovsku-Kancēviču.

Koncerta veidotāji aicina izbaudīt Adventes laika gaišās noskaņas mūzikā kopā ar augstas raudzes mūziķiem, un ļauties tai dievišķajai Mīlestības enerģijai, kas caurstrāvo ikvienu sirdi, ļaujot sarunāties mūzikas valodā un ticēt... Tāpēc arī programmas nosaukumam izvēlēti iedvesmas, pārliecības un ticības spēka vārdi, lai arī katru no koncerta klausītājiem rosinātu izjust gaišo Ziemassvētku gaidīšanas laiku, tiecoties uz patiesu tīrību, pacietību un mīlestību.

Tam pievienojas arī programmas idejas autors un komponists Valts Pūce, sakot: “Šī pasaule nav ideāla, taču tā kļūst arvien labāka. Es tam ticu...” Savukārt Dita Krenberga atzīmē: “Latviešu sakāmvārds vēsta – kas tic, tam piepildās. Lai Ziemassvētku laiks stiprina mūsu ticību labajam un dod pārliecību, ka Dieva Mīlestība ir vienmēr klātesoša. Lai gaisma un prieks mūsu dvēselēs!”

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.