Menu
 

Gada nogalē Salaspilī izskanēs Mārtiņa Brauna un vokālās grupas "Insomnia" koncertprogramma "Veltījums"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - ekrānšāviņš no youtube.com Foto - ekrānšāviņš no youtube.com

Komponists Mārtiņš Brauns sava talanta cienītājiem sagatavojis īpašu veltījumu mūzikā – koncertprogrammu, kurā par vadmotīvu kļuvusi populārā un iemīļotā dziesma "Veltījums" no kinofilmas "Ziemassvētku jampadracis". Ziemassvētku laika koncertprogrammā tā skanēs jaunā aranžējumā, līdztekus maz dzirdētām un nedzirdētām komponista dziesmām. 27.decembrī "Veltījumu" būs iespēja dzirdēt Salaspils kultūras namā “Rīgava”.

"Programmā "Veltījums" skanēs dziesmas, kuras aicinās uz patiesām un gaišām Ziemassvētku laika sajūtām, pārdomām par cilvēciskajām vērtībām, par to, kādi mēs esam dabas un Dieva priekšā. Būs arī jautras dziesmas par ziemu un sniegu ar Braunam tik raksturīgo muzikālo rotaļīgumu, kā arī citi pazīstami komponista skaņdarbi jaunās skaņās," stāsta koncerta režisors Valdis Pavlovskis. Dziesmas izskanēs ar Broņislavas Martuževas, Jāņa Petera, Māras Zālītes, Egila Zirņa un citu dzejnieku dzeju, un tās izpildīs pats Mārtiņš Brauns, būdams arī pie taustiņinstrumentiem, stīgu kvartets "Juno" Otto Trapāna vadībā un vokālā grupa "Insomnia".

Kaut jauniešu grupa "Insomnia" nodibināta vien pērnā gada novembrī, tā jau pārliecinoši pieteikusi sevi Latvijā, uzstājoties dažādos koncertos kopā ar izciliem mūziķiem, piemēram, Raimondu Paulu, Aminatu, Jāni Stībeli, u.c. "Insomnia" nonākusi arī starptautiskajā apritē, iegūstot otro vietu vienā no pasaules vadošajiem a cappella konkursiem – "Moscow Spring A Cappella". Grupu veido esošie un bijušie Rīgas Doma kora skolas audzēkņi, kurus vieno mūzikas mīlestība, dziedāšana un vēlme sasniegt visaugstākos mērķus.

"Mūs vilina iespēja parādīt sevi visdažādākajos vokālās dziedāšanas stilos un žanros", viņi saka. "Tas, ka Mārtiņš Brauns izvēlējies tieši grupu "Insomnia" saviem Ziemassvētku koncertiem, ir liels gods un arī atbildība," atzīst grupas vadītājs Roberts Memmēns.

Koncerti notiks visu decembri trīspadsmit vietās visā Latvijā – Cēsīs, Viesītē, Madonā, Rīgā, Talsos, Alūksnē, Kuldīgā, Jelgavā, Aizkrauklē, Līvānos, Salaspilī, kā arī Dikļu pilī un Mazmežotnes muižā.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.