Menu
 

Latviešu čelliste Margarita Balanas sevi piesaka kino pasaulē

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

2020.gada janvārī tiešsaistes platformās būs skatāma Margaritas Balanas pirmā mākslas īsfilma “Pianissimo”, kuras pamatā ir izcilā latviešu komponista Pētera Vaska skaņdarbs “Grāmata čellam”.  Īsfilmas idejas autore ir pati māksliniece. Tā tiks izrādīta uz lielajiem ekrāniem Londonā, kā arī aprīlī Pētera Vaska festivālā Cēsīs.

Mākslas filma “Pianissimo” ir stāsts par jaunu, daudzsološu mākslinieci, kura ieguvusi iespēju doties prom no mājām, lai profesionāli izkoptu savu talantu. Jaunajai mūziķei šajā ceļā nākas sastapties ar zaudējumu un cīnīties, lai turpinātu tuvoties savam viskvēlākajam sapnim. Tā ir sirdi postoša patiesība, par to, ka mentālās veselības problēmas var slēpties pat aiz iedrošinoša smaida.

"Ilgošanās, meklēšana un zaudējums ir sajūtas, ko ir izjutis ikviens, un Pētera Vaska mūzika tās spēj dziļi un patiesi atainot. “Grāmata čellam” ir viens no maniem vistuvākajiem skaņdarbiem – to esmu atskaņojusi prestižākajās koncertzālēs, un vēlos, lai “Pianissimo” uzrunā vēl plašākas auditorijas," stāsta čelliste.

Filma “Pianissimo” tapusi sadarbībā ar Apvienotās Karalistes filmu studiju “Holland Brothers” un mākslas un mūzikas fondu “Hattori Foundation”, tās režisors ir Kolins Hollands.

Margarita Balanas ir viena no spožākajām savas paaudzes jaunajām čellistēm, kura ar panākumiem koncertē pasaules slavenākajās koncertzālēs. Viņa ir vairāku starptautisku konkursu laureāte, saņēmusi nomināciju Lielajai mūzikas balvai kategorijā “Gada jaunais mākslinieks 2018”. 2019. gadā vasarā absolvējusi maģistrantūras studijas Londonas Karaliskajā Mūzikas Akadēmijā, šobrīd aktīvi koncertē un pasniedz meistarklases. Paralēli muzikālajai karjerai Margarita aizraujas ar gleznošanu. Savu pirmo aktrises pieredzi Margarita ieguva jau astoņu gadu vecumā, piedaloties Alvja Hermaņa režisētajā Jaunā Rīgas teātra izrādē “Stāsts par Kasparu Hauzeru”.

18.janvārī Margarita kopā ar māsu Kristīni Balanas un pianistu Andreju Osokinu būs dzirdama Latvijā, kur Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" izdzīvos cilvēka mūžu dažādu valstu kino mūzikas stāstā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.