Menu
 

Dziedātājs Uģis Roze savu jubileju svinēs koncertā "Uzdāvini man šo pasauli čukstus..."

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Dziedātājs Uģis Roze gatavojas 60 gadu jubilejas koncertiem, kuros kopā ar skatuves partnerēm Olgu Rajecku, Iru Krauju un Anmary, komponistiem Raimondu Macatu, Jāni Lūsēnu un citiem mūziķiem izdzīvos skaistākos dziesmu hītus no dažādu laiku repertuāra. Pirmais koncerts jubilejas nedēļā notiks 14. aprīlī Rīgā, VEF Kultūras pilī, pavēstīja “Producentu grupa 7”.

”Gan pašus muzikālos pirmsākumus, dziedot grupā Inversija Harija Baša un vēlāk – Raimonda Macata vadībā, gan skaistākos mirkļus kopā ar Imantu Kalniņu “Turaidas rozē”, dziesmas no sava soloalbuma “Divtulība” un visbeidzot – dažādo stilu raksturus un brīvības sajūtu Jāņa Lūsēna muzikālajā apvienībā “Promenāde”. Šī mūzika, ko radījuši izcili komponisti, ir tik dažāda, spēcīga un emocionāli krāsaina, bet nekad nav vēl skanējusi vienā koncertā. Tāpēc esmu ļoti laimīgs, ka savā jubilejas reizē varēšu to visu parādīt vienkopus,” izteicies dziedātājs, kurš apaļo jubileju svinēs 19.aprīlī.

Uģa īpašais balss skanējums visspilgtāk atklājies tieši 80. gados, dziedot Imanta Kalniņa radītajā “Turaidas rozē”. Ne velti viņa dueta partnere , dziedātāja Olga Rajecka atzīst, ka tādas balss, kā Uģim Latvijā nav nevienam.  Un šis kompliments nav tāpēc, ka viņš kādreiz Olgai pie logiem dziedājis dziesmas no itāļu klasiskās mūzikas repertuāra (Uģis savulaik uzstājies arī uz leģendārās “La Scala” operas skatuves Itālijā), bet gan novērtējums Mūzikas akadēmijas vokālistu nodaļā iegūtajai profesionalitātei, kā arī mūzikas dvēseles izjūtai un talantam iznest dziesmas tekstu.

Jubilejas reizē kopā ar Uģi būs arī viņa uzticamie skatuves draugi – Juris Kristons (taustiņinstrumenti), Modris Laizāns (basaģitāra),  Aivars Gudrais  (ģitāra) un Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti.  

Pirmajam koncertam VEF Kultūras pilī Rīgā sekos koncerti Latgales vēstniecībā “Gors”, Vidzemes koncertzālē Cēsīs un Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars”.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.