Menu
 

Latvija sāk izrādīt dokumentālo filmu "Tēvi’88"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

Ar seansiem kino Rīgā, Liepājā, Cēsīs un citur Latvijā pie skatītājiem nonāks pilnmetrāžas dokumentālā filma "Tēvi‘88". Pētera Ķimeļa un Leo Līča veidotā filma ir stāsts par Kristapa centieniem noskaidrot patiesību par to, kas ir viņa īstais tēvs.

Kā pastāstīja filmas preses pārstāve Kristīne Ķikute-Krievkalne, filmas darbības centrā ir Kristapa tēva meklējumi un izvēle starp diviem kandidātiem – zvejnieku Gunti vai automehāniķi Gvido. Uzdodoties par skaņu ierakstu tehniķi filmēšanas grupā, Kristaps dodas potenciālā tēva meklējumos. Dzērbenes pusē viņš sastop automehāniķi Gvido. Savukārt Zvejniekciemā tiek satikts zvejnieks Guntis ar bravūrīgiem uzskatiem par bērniem, par ko liecina viņa teiktais: drošības labad ikvienā ostā bērniem galviņa jāglauda. Filma mudina ikvienu aizdomāties par jautājumu "Kas ir tavs tēvs?".

Filmai atmosfērisku noskaņu piešķir elektroniskā mūzika, kuras tapšanā līdzdarbojušies daudzi Latvijā un ārpus tās zināmi komponisti un elektroniskās mūzikas producenti – Juris Kulakovs, Platons Buravickis, Multilux, Philistine Trax, Lokators un Error.

Ķimelis debitēja kā režisors 2015.gadā ar filmu "Notikums Kālija parkā", kura Kirgiztānas īsfilmu festivālā 2016.gadā saņēma žūrijas speciālbalvu kā Labākā filma. Tāpat Ķimelis darbojies kā savu un vairāku citu režisoru filmu montāžas režisors, piemēram, "Radinieki" (2016) rež. Vitālijs Manskis; "Filma" (2012) rež. Ivo Briedis u.c.), kā arī vairāku video darbu autors, kuri radīti teātra izrādēm un mākslas instalācijām.

Filma producēta studijā “Camera Obscura”, tās producents Jānis Putniņš. Filmas Latvijas pirmizrāde notika 2019.gada 9.novembrī, filma bija iekļauta nacionālās kinobalvas "Lielais Kristaps" ārpuskonkursa skates programmā, pēc kuras saņēma gan kinokritiķu, gan skatītāju pozitīvu vērtējumu.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.