Menu
 

25.Starptautiskais Baltijas baleta festivāls savā jubilejā piedāvā īpašu programmu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Edijs Pālens, ballet-festival.lv Foto - Edijs Pālens, ballet-festival.lv

No 6.marta līdz 26. aprīlim Latvijā norisināsies jau 25. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls. Atzīmējot nozīmīgo jubileju, ar dejas dažādību šogad skatītājus pārsteigs gan pašmāju un kaimiņvalstu mākslinieki, kā arī baleta zvaigznes no Kubas, ASV, Francijas, Somijas un Vācijas.

Turpinot tradīciju, 6. martā festivāls sāksies ar atklāšanas koncertu Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā pie tirdzniecības centra “Origo”, informēja rīkotāji. Koncerts izteiks baleta mākslinieka mobilo dzīves veidu – vienmēr būt ceļā no izrādes uz izrādi. Tajā piedalīsies Latvijas mākslinieki, kuri pārstāv dažādus dejas un mūzikas mākslas žanrus. Atklāšanas koncerta vieta izvēlēta apzināti, lai saprotamā viedā ar dejas mākslu aizsniegtu ikvienu garāmgājēju. Lai uzrunātu pēc iespējas plašāku publiku, oncerts notiks pēcpusdienā - laikā, kad cilvēki pēc darba dodas uz vilcienu.

Festivāla kulminācija būs Galā koncerts 16. martā Latvijas Nacionālajā operā un baletā. Tas ir īpašs pasākums, jo piedāvā baleta koncertprogrammu, kurā uzstājas baleta zvaigznes un vadošie solisti no pasaulslaveniem baleta teātriem, kā arī starptautisku baleta konkursu laureāti. Šogad Galā koncertprogrammā piedalīsies baleta izcilības no Kubas, ASV, Krievijas, Vācijas, Somijas, Igaunijas, Lietuvas, Latvijas Nacionālā baleta, kā arī Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas.

Iepriecinot Latvijas skatītājus, 21. aprīlī Ventspilī, 23. aprīlī Rīgā un 26. aprīlī Rēzeknē ar grandiozo šovu "Star dust" Latvijā jau otro reizi viesosies neatkārtojamā ASV laikmetīgā baleta trupa “Complexions”.

Skatītājiem pārsteidzošā , unikālā , spilgtā horeogrāfija un oriģinālā mūzika apvienojumā ar klasiskā baleta pamatelementiem lauž visus dejā pieņemtos standartus. Izrāde/šovs "Star dust" ir cieņas apliecinājums leģendārajam britu rokmūziķim Deividam Bovijam. Šis balets nes viņa hitu ietērpu un izklāj to vizuālo nospiedumu, ko iedvesmojusi viņa unikālā personība.

Festivāla ietvaros 5.aprīlī Rīgā un 7. aprīlī Preiļos skatītājiem būs vienreizēja iespēja redzēt “Theatre de Suresnes Jean Vilar” (Francija) izrādi "Finding now", kas savieno hip-hop deju un baroka mūziku. Šā gada festivāla inovācija ir ievērojamā kubiešu-austriešu horeogrāfa, dejotāja, mūziķa, režisora, mākslinieka un pedagoga Giljermo Luisa Horta Betankorta viesošanās Rīgas Horeogrāfijas vidusskolā, kur viņš skolas audzēkņiem vadīs meistarklases un to noslēgumā taps jauna multimediāla performance – "Betancourt solo" – uzvedums, kurā satiksies dažādas Latvijas baleta paaudzes, dažādas deju skolas un valstu kultūras.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.