Menu
 

Izrāde "Slaktiņa dievs" ceļo pa Latvijas skatuvēm, tostarp uz Siguldu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Kristaps Kalns Foto: Kristaps Kalns

Latvijas Nacionālā teātra ģimenes konfliktkomēdija – Jasmīnas Rezā "Slaktiņa dievs" – šopavasar dodas viesizrādēs uz Limbažiem (14.01.), Cēsīm (23.01.), Jelgavu (26.01.), Ogri (14.02.), Siguldu (16.02.), Kuldīgu (21.02.), Talsiem (8.03.) un Liepāju (18.04.), informē Nacionālā teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča.

"Uzvedums ir pelnījis tikt izrādīts visdažādākajās vietās, jo jebkuram skatītājam tajā ir par ko pasmieties un par ko padomāt. To veicina pati luga ar savu vieglumu un kapacitāti. [..] Mūsu priekšā ir divi laulātie pāri, dažādi savas mentalitātes un pasaules uztveres ziņā, bet būtībā ārkārtīgi līdzīgi un, galvenais, ar savu problēmu buķeti tik ļoti pazīstami. Es teiktu, ka ir atsegts viens no principiāliem mūsdienu vientulības cēloņiem – nepieciešamība ik pa brīdim pielāgoties, izlikties par kaut ko citu, ne to, kāds cilvēks tu patiesībā esi, citiem vārdiem, valkāt sociālo masku," izrādes recenzijā raksta Maija Svarinska.

Kādas situētas ģimenes 11 gadus vecā atvase skolā sadevusi pa seju otras tikpat situētas ģimenes 11 gadus vecajam puikam. Taisnības meklējumos abi pāri apmaldās pārliecībā, kā audzināt bērnus, kas ir ģimene un kāda ir pati pasaules kārtība. Šis stāsts būs par vecākiem, par to, cik ļoti visi gribam būt civilizēti, un, protams, mums katram vienmēr būs sava taisnība. Tātad karš ir neizbēgams. It kā vienkāršā, pat banālā situācijā izrāde risina globālas mūsdienu sociālās un kultūras problēmas. Lai gan skata punkts ir ass un varbūt pat nežēlīgs, izrādē tas izteikts vieglā, asprātīgā spēles formā komēdijas žanrā, vēsta L. Rimšēviča.

Lomās vadošie Nacionālā teātra aktieri – Evija Krūze, Inga Misāne-Grasberga, Mārtiņš Egliens un Jānis Āmanis. Režisore un kostīmu māksliniece – Daiga Kažociņa, scenogrāfs – Ivars Veinbergs, gaismu mākslinieks – Oskars Pauliņš.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.