Menu
 

Dzintaru koncertzāle aicina uz jauniem cikla "Brīvdienu mūzika" koncertiem

  • Autors:  Mārtiņš Pučka, Dzintaru koncertzāles sabiedrisko attiecību vadītājs
Foto - publicitātes Foto - publicitātes

2020.gada pirmajā pusē Dzintaru koncertzāle un diriģents Jānis Ozols turpina klausītāju iemīļoto demokrātisko koncertu ciklu “Brīvdienu mūzika”. Šoreiz baudīsim “Brodvejas un kino mūziku”, “Skaistākās operu ārijas”, “Spāņu mūziku un dejas”, kā arī enerģiskos Astora Pjacollas un tango mūzikas ritmus. Svētdien 26. janvārī plkst. 14.00, šī gada pirmajā “Brīvdienu mūzikas” koncertā, tiksimies ar unikālās balss īpašnieku, kontratenoru, Sergeju Jēgeru.

Izrādās, ne tikai baroka laika sacerējumi, kas oriģināli komponēti kontrtenora balsij, lieliski salāgojas ar šī tembra krāsām, bet arī latviešu skaņražu vokālā kamermūzika. Koncertā līdzās draudzīgām sarunām baudīsim Georga Frīdriha Hendeļa operu ārijas, itāļu komponistu Antonio Lotti un Vinčenco Bellīni vokālos skaņdarbus, kā arī Jāņa Lūsēna un Artūra Maskata skaistākās solo dziesmas Sergeja Jēgera un pianistes Ievas Šmites izpildījumā.

Sergejs Jēgers ir slavenākais Latvijas kontrtenors un 2005. gadā ierindojās 25 finālistu vidū un ieguva godpilno 6. vietu prestižajā raidsabiedrības BBC konkursā Pasaules dziedātājs 2005 Velsā (Cardiff Singer of the World 2005). Viņš regulāri piedalās Latvijas Nacionālās operas iestudējumos, lielas formās darbu atskaņojumos kā arī sniedz solo koncertus Latvijā un ārpus tās robežām - Polijā, Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Vācijā, Lielbritānijā, ASV, Kanādā, Baltkrievijā, Uzbekistanā, Kazahstanā, Spānijā, Somijā, Portugālē, Itālijā, Zviedrijā, Ēģiptē, Nīderlandē, Francijā un citās valstīs.

Otrajā “Brīvdienu mūzikas” koncertā  “Brodveja un kino mūzika” 1. martā tiksimies ar Rīgas Saksofonu kvartetu (Katrīna Kivleniece, soprānsaksofons, Artis Sīmanis, altsaksofons, Ainars Šablovskis, tenorsaksofons, Baiba Tilhena, baritonsaksofons), kā arī solistiem Emīlu Kivlenieku (tenors), un Beāti Zviedri (soprāns). Viņu izpildījumā baudīsim dzirkstošos un leģendāros Brodvejas un kino mūzikas skaņdarbus.

Trešajā “Brīvdienu mūzikas” koncertā “Skaistākās operu ārijas” 22. martā, tiksimies ar šarmantajiem operdziedātājiem Marlēnu Keini (soprāns) un Mihailu Čuļpājevu (tenors), kuriem koncertā pievienosies pianiste Agnese Egliņa. Viņu izpildījumā baudīsim skaistākās itāļu, vācu un franču komponistu operu ārijas.

Ceturtajā “Brīvdienu mūzikas” koncertā “Piazzolla, Lācis, Tango” 26. aprīlī, tiksimies ar virtuozo LNSO stīgu kvartetu (Sandis Šteinbergs, vijole, Raimonds Melderis, vijole, Arigo Štrāls, alts, Ainārs Paukšēns, čells, Raivo Ozols, kontrabass) un akordeonistu Atrūru Noviku. Viņu izpildījumā baudīsim Astora Pjacollas (Astor Piazzolla) un Kārļa Lāča skaņdarbus, kā arī Tango mūzikas ritmus.

Savukārt pēdējā šā pusgada “Brīvdienu mūzikas” koncertā “Spāņu mūzika un dejas” 24. maijā, tiksimies ar dziedātāju Aiju Vītoliņu, ģitāristu Kasparu Vizuli, kontrabasistu Reini Ozoliņu, taustiņinstrumentālistu Tomu Mikālu, sitaminstrumentālistu Rinaldu Maksimovu un dejotājiem Ievu Kemleri un Ģirtu Bisenieku. Šajā koncertā, atšķirībā no citiem cikla koncertiem, skatītājiem būs iespēja ne tikai baudīt sarunas un mūziku, bet arī tempermentīgus dejas priekšnesumus horeogrāfes Ievas Kemleres interpretācijā.

Cikla “Brīvdienu mūzikas’’ stundu garajos koncertos tiek gaidītas ģimenes, jaunieši vai seniori, kuri vēlas apmeklēt koncertu dienas gaišajā laikā, apvienojot to ar jauku pastaigu gar jūru un nesteidzīgu brīvdienu maltīti Dzintaru koncertzāles restorānā “Maestro”. Tāpat kā iepriekšējā gadā cikla “Brīvdienu mūzikas’’ koncertus vadīs atraktīvais, publikas un koristu iemīļotais diriģents Jānis Ozols. Viņš koncertus veido kā sarunu ar māksliniekiem par mūziku un dzīvi.

Demokrātiskiem koncertiem arī demokrātiskas biļešu cenas – tikai 9 eiro un 50 centi. Bet abonements uz pieciem pirmā pusgada koncertiem maksās tikai 32 eiro, un tas ir pieejams visās “Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās. Savukārt Dzintaru koncertzāles restorānā “Vīna studija Maestro” koncerta apmeklētājus aicina baudīt vēlās brīvdienu brokastis jeb branču.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.